Pozorišna predstava “Sladek i Vanjek”

 

U okviru kampa za mlade, koji u Kozarcu organizuje Inicijativa mladih za ljudska prava Bosne i Hercegovine, a u saradanji sa Optimistima 2004 i Udruzenjem Prijedorcanki ”Izvor”, kao poklon ljudima u Prijedoru bit će prikazana pozorišna predstava “Sladek i Vanjek”.

Predstava je rađena po djelu  Vaclava Havela “Audijencija” u režiji sarajevskih glumaca Milana Pavlovića i Slavena Vidaka.

Kratak sažetak predstave:

Priča o Sladeku i Vanjeku je naizgled priča o običnom ljudskom životu, ljudskim sudbinama, njihovom poslu. Zatičemo ih u Sladekovoj kancelariji koja po svemu što vidimo više liči  na podrum piva. Preovladava natpis “Gdje se pivo kuha, ljudi lijepo žive”. To zapravo i jeste punionica piva. Pivo je pokretač svega što se događa, pivo je način, pivo je potreba, pivo je sve.

Sladek je šef jednog od resursa u punionici. Vanjek je običan radnik koji na pauzi dolazi kod šefa.

Uz  čašu, dvije pa i malo više upoznajemo likove i njihove sudbine. Junaci ove priče  na najintimniji nacin nam otkrivaju svoje “male”priče o  svojim  “malim” životima. Postavljaju nam pitanja, koliko je teško u životu  biti sam, koliko čeznu za sretnijim i boljim životom, za običnim, toplim  ljudskim odnosima i na kraju za čovjekom koji je lišen svega  neljudskoga.

Topla i ljudska priča zasigurno vas neće ostaviti  ravnodušnima, a uz to neće vas ostaviti i nenasmijanima.Sladek i Vanjek  vam poručuju jedno “NEMOJTE BITI TUŽNI”.

Živjeli !!!

Predstava će se održati u Pozorištu Prijedor u utorak 05.07.2011.godine u 20:00   h. Ulaz slobodan.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.