Obustavljen saobraćaj na putu Kozarac – Mrakovica

 

Zbog aktiviranja klizišta, na regionalnom putu R-477 Kozarac-Mrakovica saobraćaj je od jučer potpuno obustavljen za sve kategorije vozila. Radi se o stotinjak metara asvaltnog puta koji se nalazi oko kilometar od naplatne rampe prema Mrakovici u zoni Nacionalnog parka» Kozara».

Još uvijek nije poznat uzrok koji je aktiviriao ovo klizište i  vjerovatno za duži vremenski period za vozila zatvorio ovu putnu komunikaciju.  Za sada nije poznata ni visina materijalne štete koju je uzrokovalo ovo klizište, koja je sigurno ogromna a čije će  posljedice zasigurno osjetiti ne samo zaposleni u Nacionalnom parku već i vlasnici hotela, motela i restorana koji se nalaze na Mrakovici a do kojih je u ovom trenutku zbog blokade puta gotovo nemoguće doći.

Tokom jučerašnjeg dana ovu dionicu puta posjetili su i stručnjaci iz Banjaluke koji bi trebali odrediti na koji način i do kada će ovaj put biti popravljen, a po prvim procjenama trebace vise od mjesec dana da se put sanira i ponovo otvori za saobračaj.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.