Uhapšen Ratko Mladić!

 

U akciji srbijanske policije u četvrtak prije podne uhapšen je Milorad Komadić, za koga se sumnja da je ustvari haški optuženik Ratko Mladić.
 

Iz Ureda glavnog tužioca za ratne zločine Republike Srbije za Sarajevo-x.com su naveli da u ovom mometu ne mogu ništa detaljnije reći, ali nisu ni demantovali informaciju.

Kako je javio zagrebački Jutarnji list, policija Srbije uhapsila je u tajnoj operaciji prije nekoliko sati Milorada Komadića, za koga se sumnja da je Ratko Mladić.

Hapšenje je navodno uslijedilo nakon dojave da Komadić raspolaže nekim identifikacijskim oznakama Ratka Mladića kojem je i fizički vrlo sličan. Beogradska televizija B92 je pokušala da u policiji provjeri informacije, ali im je kratko rečeno da je u toku provjera identiteta i DNK analiza. A, za potpunu provjeru DNK-a analize potrebno je tri dana.

Jutarnji list piše da je specijalna jedinica MUP-a Srbije u tajnoj operaciji na teritoriji Srbije uhapsila Milorada Komadića, ali se ne navodi tačna lokacija hapšenja.

Predsjednik Srbije Boris Tadić na današnjoj pres-konferenciji potvrdio je da je Ratko Mladić uhapšen na teritoriji Srbije!

Tadić je istakao da se ovim završava potraga za Mladićem, ali ne istraga o tome ko mu je pomagao u skrivanju.

Tadić je pohvalio srbijanske policijske snage koje su učestvovale u akciji.

“Okončali smo težak period i skinuli ljagu sa Srbije i njegovog naroda”, kazao je predsjednik Srbije.

 

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.