Kevljani-Treći omladinski festival ”Most mira “

 

U Kevljanima je danas, u organizaciji nevladine organizacije „Most mira“ i Fondacije „Arcelor Mittal“ počeo Treći omladinski festival „Most mira“, koji ce trajati do 21. maja.

Predsjednik NVO „Most mira“ Kemal Pervanić izjavio je da je cilj ove manifestacije stvaranje nezavisnog prostora koji će omogućiti saradnju djece različitih nacionalnosti koja žive na području prijedorske opštine kako bi se prevazišla razdvojenost koja je nastala kao posljedica rata.

 „Danas Festival ima međunarodni karakter i okuplja učesnike koji su postali ambasadori dobre volje, promovišući našu opštinu i zemlju u čitavom svijetu“, rekao je Pervanić i dodao da je Festival most koji povezuje nove generacije.

 

 

Direktor Fondacije „Arcelor Mittal“ Felisidad Kristobal izjavila je da je Fondacija ponosna na učešće u ovako značajnom događaju.

„Festival `Most mira` sve više dobija na značaju i mi sa radošću podržavamo ovu manifesaciju već treću godinu zaredom. Pored sponzorstva, ove će godine devet volontera iz čitavog svijeta pomoći u organizaciji Festivala“, najavila je Kristobal.

Riječ je o volonterima iz SAD, Kanade, Njemačke, Italije, Rumunije, Poljske i Češke, inače zaposlenim u Kompaniji „Arcelor Mittal“.

Tokom šest festivalskih dana za oko 500 osnovaca iz Prijedora, Omarske, Kozarca, Trnopolja, Hambarina i Ljubije biće omogućeno učenje i druženje kroz različite kreativne aktivnosti kao što su muzika, ples, cirkuske vještine i fotografija, a Festivalu će prisustvovati i 25 lokalnih i 50 međunarodnih volontera.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.