SAOPÅ TENJE ZA JAVNOST NAČELNIKA OPÅ TINE PRIJEDOR

Prema mojim saznanjima Udruzenje logorasa Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i dalje ne odustaje od politickog skupa koji su zakazali za 9.maj ove godine.

Jos jednom zelim naglasiti da Dan pobjede nad fasizmom nije prigodan datum kada se ovakva manifastacija moze odrzavati izuzev ako organizator skupa nema neku vezu sa onima koji su prije 60 godina harali Europom .

 

Zelim napomenuti da je ovaj politicki skup uperen protiv interesa gradjana Prijedora. On, u najmanju ruku, predstavlja vracanje odnosa i to nacionalnih, religijskih i svih drugih u neko proslo vrijeme. Mi u Prijedoru smo se dogovorili da gradimo buducnost za nasu djecu i da gradimo prosperitetnu opstinu.

Ovo je poznat potez ljudi koji dolaze u Prijedor da izliju svoje ogorcenje ili mrznju na jednoj teritoriji i odu, a nama ostave posijano zlo sjeme s kojim se mi poslije borimo i nastojimo to prevazici.           

Zelim eksplicitno napomenuti  da sam ja kao nacelnik, kao i vecina gradjana Prijedora protiv odrzavanja ovakvog skupa i da organizator nema saglasnost opstinske administracije za ovakvu vrstu skupa. Ja ocekujem da ce i drugi organi nadlezni za ovu oblast postupiti isto.

Neka se i organizatori, a i oni koji budu davali saglasnost vrate unazad samo tri dana i prisjete posjete Dobrovoljacke ulice u Sarajevu gdje se ponovo nije moglo doci do mjesta zlocina nego samo na pocetak ulice, a isti ti koji su branili to okupljanje u Dobrovoljackoj ulici sada zele praviti politicki skup na podrucju nase opstine .

Ponavljam da je opstina Prijedor pokrenula postupak pred Savjetom ministara i parlamentom BiH da se donese zakon obiljezavanje o jedinstvenom obiljezavanju svih stratista u gradjanskom ratu i da cemo time izbjeci sve tenzije i sva sukobljavanja po tom pitanju.

Umjesto da logorasi Bosnjaci svoju snagu upotrijebe da se na nivou BiH donese takav zakon i dase mirno i dostojanstveno obiljezavaju mjesta pogibije svih gradjana Bosne i Hercegovine, oni zele da u politicki nestabilnom vremenu destabilizuju nasu opstinu. 

Nisam siguran da ce u tome uspjeti jer ce se gradjani Prijedora oduprijeti destabilizaciji svoje opstine zeljni da rade i stvore naprednu proevropsku sredinu, ali i sam pokusaj dovoljno govori o tome kakve organizator ima namjere .

Ocekujem u ovih nekoliko narednih dana da ce razum preovladati i da ce zelja za boljim Prijedorom prevladati zelju pojedinaca da izazivaju konflikte te da ce Prijedor nastaviti da se razvija onako kako je to i poceo na zadovoljstvo svih svojih gradjana.            

Jos jednom podvlacim da ne podrzavamo ovaj politicki skup, da organizatori jednog ovakvog skupa imaju lose namjere prema nasem gradu i da je on protivan svemu  onome sto cini dobro Prijedoru.

 
NACELNIK OPSTINE

Marko Pavic

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.