SEDRA SE UKLJUČILA U PROJEKAT MUSTAFA Å ABAN

 

Uspjeh svake akcije zavisi od toga koliko se transparentno radi i kakvi su motivi onih koji je vode.

Akcija pomoći da se kuća Mustafa Šabana dovede u stanje za normalan život u njoj počela je prije par mjeseci i kao što znamo u zimskom periodu. Ali zahvaljujući nekoliko organizacija i pojedinacima ovaj projekat se uspješno privodi kraju.

Počelo je od HO Budućnost Sarajevo, opštine Prijedor, Humanog Brda, Sevapa a ovih dana je u pomoć pritekla i HO Sedra iz Holandije doniravši 500,00 KM, koje su direktno isplaćene izvođaču radova za pođenje i postavlanje keramike te na taj način zatvorena finansijska konstrukcija za ovaj dio posla.

Ostalo je da se postavi sanitarija i uradi keramika u kupatilu te čišćenje bunara a zatim useljenje peteročlane familije Šaban.

Danas je porodica Šaban bila vidno uzbuđena kada su im se javili iz firme doo ORANGE FURNITURE Kozarac – Prijedor i obavijestili ih da će doći, dovezti i montirati kuhinju.

I zaista nakon nepunog sata stigao je kombi navedene firme sa kuhinjskim elementima koje su vrijedne ruke dvojice mladića montirale a na kraju kada je sve završeno natjerane su suze radosnice Šabanu i njegovoj supruzi koji se iskreno zahvaljuju svima koji su pomogli a posebno vlasniku firme Idrizu Jakupoviću koji takođe radi  u Holandiji i koji je aktivni član Sedre.

 

Nebi bilo pošteno ne pomenuti Damira Habibovića koji se mnogo angaržovao kada su u pitanju kontakti HO Humano Brdo, Sedra – porodica Šaban a nesebičnu pomoć je pružio i Saud Begović Jedan od koordinatora HO Humano Brdo u Bosni i Hercegovini.

Pošto je bilo i pojedinačnih donacija za familiju Šaban nakon što se projekat završi napravit će se izvještaj i dostaviti svim donatorima.

Familija Šaban se iskreno zahvaljuje svima koji su mu na bilo koji način pomogli da se ovaj posao privede kraju i omogući mu da se sa svojom familijom useli u vlastitu kuću.

(cela.ba)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.