Potraga za ratnim zločincem još bez rezultata

 

Potraga za odbjeglim ratnim komandirom Stanice javne bezbjednosti (SJB) Prijedor Dušanom Jankovićem, kojeg je Sud Bosne i Hercegovine u utorak osudio na 27 godina zatvora zbog užasnih zločina na Korićanskim stijenama na Vlašiću, jučer nije dala nikakve rezultate.

Pravosudni organi još nemaju nikakvih saznanja o tome gdje bi se Janković mogao nalaziti.

Tragajući za Jankovićem, službenici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su u prijepodnevnim satima pretresli nekoliko lokacija na području Prijedora.

Pretresi su obavljeni odmah nakon razgovora sa čelnicima prijedorske policije, kojoj se Janković od 11. novembra prošle godine do bijega svaki dan tri puta javljao. Čak i dan prije bijega. 

Inače, u Prijedoru je jučer primijećeno pojačano kretanje pripadnika SIPA-e. Portparol SIPA-e Željka Kujundžija kazala je da ova agencija poduzima aktivnosti kako bi provela naredbu Suda BiH da Janković odmah mora biti pronađen i uhapšen.

Bijeg, kako saznajemo, Jankoviću nije stran. On se, maskiran, još 2000. godine duže vrijeme krio po šumama Kozare koristeći lovačke kuće i čeke!

U Prijedoru u vezi s njegovim nestankom vlada muk. Rijetki se usuđuju komentirati, jer se u gradu vjeruje da on može biti i u okolici Prijedora.

S druge strane dolaze informacije da se Janković sakrio u Srbiju ili Crnu Goru. On, naime, tamo ima prijatelje i poslovne partnere, s kojima je razvio jake veze.

(Avaz)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.