Zapalio kuću koju su mu sagradili rođaci iz Amerike

Hikmet Ejupović (50) iz Hambarina kod Prijedora preksinoć je oko 21 sat policiji u Prijedoru priznao da je dva sata ranije namjerno zapalio svoju porodičnu kuću koja se nalazi u ovom naselju.

Motiv zbog čega je to uradio policiji je ostao nepoznat, kao i mještanima Hambarina, kojima je Ejupović u mjesnoj kafani čak i najavio da će zapaliti kuću u kojoj je živio sam.

 

Nakon kafane, prijetnju je ponovio i pred komšijom Saudom Čauševićem, koji je preksinoć oko 19.35 sati pozvao vatrogasce da ugase požar na Hikmetovoj kući koji se nije smirio ni po dolasku peteročlane vatrogasne ekipe.

Prema riječima Dragana Stanića, vatrogasca koji je vodio akciju, Ejupović ih je konstantno ometao tokom intervencije.

– Kad smo došli, vatra se već bila rasplamsala. Domaćin nam nije dozvoljavao da se približimo kući, da gasimo požar. Govorio nam je da je kuća njegova, da on želi da ona izgori i da to lično gleda. Nisu pomogla ni ubjeđivanja komšija, a savladan je tek po dolasku policije – kazao je Stanić i dodao da je požar ugašen za petnaestak minuta.

Za to vrijeme vatrogasci su spriječili da se vatra proširi na pomoćne objekte koji se nalaze u neposrednoj blizini Hikmetove kuće.

Kuća koju su mu prije nekoliko godina, kada se vratio u Hambarine, sagradili rođaci iz Amerike, nije više za stanovanje. Izgorjele su prostorije u prizemlju objekta, potkrovlje kuće i kompletna stolarija. Šteta koju su procijenili vatrogasci iznosi oko 5.000 maraka.

Ejupović se od preksinoć, nakon što je pušten iz policije, uz obrazloženje da u njegovom slučaju nema elemenata krivičnog djela, nalazi kod sina Harisa, u čijoj je pratnji jučer, kako saznajemo, nakratko posjetio i ljekara.

Nezvanično saznajemo da je Hikmet jedno vrijeme radio i u Hrvatskoj.

Mještani Hambarina koji nisu željeli da im se ime spominje, kazali su da je Hikmet bio redovan gost u kafanama i sklon čestom konzumiranju alkohola. Tvrde da nije bio prijeke naravi, sve do preksinoć, kada je kafansko obećanje da će zapaliti vlastitu kuću i ispunio.

 

(Avaz)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.