APEL ZA POMOC MDD MERHAMETA Bosanska Dubica

MDD Merhamet BIH, je bio stub pomoci Bosnjacima za vrijeme agresije na BIH.MDD Merhamet je od 1992-1995.godine. preko medjunarodni organizacija snadbjevao hranu,higijenske pakete I odjecu borcima ARBIH I slali ranjenike u zapadnoevropske zemlje  na lijecenje.

Poslije rata MDD Merhamet Bosanska Dubica , staje uz Bosnjaki narod I krece snjima zajedno u povratak u Republiku srpsku, I preko projekata vrsi obnovu poruseni kuca Bosnjaka I Hrvata u Bosansku Dubicu.

Nakon procesa povrataka MDD Merhamet Bosanska Dubica krece u punom kapacitetom sa medjunarodnim organizaijama u realizaciju razni projekata koji se ticu smanjena siromastva I pomaganje porodicima koji zive u teskim uslovima zivota, koji nerade I nemogu se vratiti na svoja radna mjesta gdje su radili prije rata u Bosanskoj Dubici, jer samo zato sto pripadaju Bosnjackoj naciji.

Dosada smo puno toga realizovali uz pomoc Medjunardoni organizacija, al nazalost zadnije dvije godine te Medjunarodne organizaije su napustile BiH , I otisle u zemlje Albaniju, Afganistan I Afriku da pruzaju tamo pomoc narodima koji tesko zive. I tako smo ostali bez Finacija I sad smo uskraceni da realizujemo nase projekte , koji su radi porodica koje zive na rubu egzistencije.

MDD Merhamet Bosanska Dubica, trenutno radi shodno svojim finacijskim  mogucnostima na projektima:

·    Stari I iznemoglim licima ,o kojima nema ko da brine
·    Porodicima sa cetvero I vise djece
·    Pomoc djeci koja nemaju mogucnost skolovanja , snadbjevanju skolskog pribora,knjiga , ruksaka itd.
·    Pomoc djeci s posebnim potrebama

Nazalost Vlast u Bosanskoj Dubici jos nisu smogle snage da nam pomognu kako bi nastavili da opstanemo I pomazemo ljudima koji zavise od MDD Merhameta. Mozda zato sto se zovemo Muslimansko Dobrotvorno drustvo.

Zato dragi nasi Bosanci I Hercegovci , Krajisnici , Prijedorcani, Kozarcani , Dubicanci, koji zivite van Bosne I Hercegovine, I imate mogucnost da nam pomognete kako bi opstali I radili dalje na pomagnju nasim porodicama koji zaista tesko zive u RS.

Pomozite Vasim dobrovoljnim prilozima , pomozite u hrani,odjeci itd. Jer na taj nacin cete pomoci Bosnjacima u RS , na njihovom opstanku I da lakse prezivljavaju svoje teske trenutke koji su ih snasli.

Pridruzite nam se u ovom hairli projektu pa makar sa simbolicnim prilogom, jer Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem kaze:

”Dobra djela od kojih vjernik ima koristi i nakon smrti su: znanje koje je stekao i sirio, ili dobro dijete koje je ostavio, ili Mushaf koji je ostavio u naslijedje, ili dzamija koju je izgradio, ili kuca koju je izgradio za putnika namjernika, ili potok/voda koju je doveo, ili sadaka koju je dao iz svog imetka dok je bio ziv i zdrav. To ce mu koristiti nakon smrti.”

MISLI I CINI DOBRO

JASMIN SPAHIC  s.r.
Predsjednik MDD MERHAMET  Bosanska Dubica        

Vase dobrovoljne priloge mozete uplatiti na slijedeci nacin;

INSTRUKCIJE ZA PLACANJE U VALUTI EUR/USD/DKK,NOK/CHF/AUD/GBP/SEK.

HAABBA2B
Hypo Alpe-Adrija-Bank AD
Aleja Svetog Save 13
Banja Luka

MERHAMET MDD K.Dubica

IBAN- BA395520203320488727
Broj deviznog racuna:   50003-2033204887

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.