APEL ZA POMOC MDD MERHAMETA Bosanska Dubica

MDD Merhamet BIH, je bio stub pomoci Bosnjacima za vrijeme agresije na BIH.MDD Merhamet je od 1992-1995.godine. preko medjunarodni organizacija snadbjevao hranu,higijenske pakete I odjecu borcima ARBIH I slali ranjenike u zapadnoevropske zemlje  na lijecenje.

Poslije rata MDD Merhamet Bosanska Dubica , staje uz Bosnjaki narod I krece snjima zajedno u povratak u Republiku srpsku, I preko projekata vrsi obnovu poruseni kuca Bosnjaka I Hrvata u Bosansku Dubicu.

Nakon procesa povrataka MDD Merhamet Bosanska Dubica krece u punom kapacitetom sa medjunarodnim organizaijama u realizaciju razni projekata koji se ticu smanjena siromastva I pomaganje porodicima koji zive u teskim uslovima zivota, koji nerade I nemogu se vratiti na svoja radna mjesta gdje su radili prije rata u Bosanskoj Dubici, jer samo zato sto pripadaju Bosnjackoj naciji.

Dosada smo puno toga realizovali uz pomoc Medjunardoni organizacija, al nazalost zadnije dvije godine te Medjunarodne organizaije su napustile BiH , I otisle u zemlje Albaniju, Afganistan I Afriku da pruzaju tamo pomoc narodima koji tesko zive. I tako smo ostali bez Finacija I sad smo uskraceni da realizujemo nase projekte , koji su radi porodica koje zive na rubu egzistencije.

MDD Merhamet Bosanska Dubica, trenutno radi shodno svojim finacijskim  mogucnostima na projektima:

·    Stari I iznemoglim licima ,o kojima nema ko da brine
·    Porodicima sa cetvero I vise djece
·    Pomoc djeci koja nemaju mogucnost skolovanja , snadbjevanju skolskog pribora,knjiga , ruksaka itd.
·    Pomoc djeci s posebnim potrebama

Nazalost Vlast u Bosanskoj Dubici jos nisu smogle snage da nam pomognu kako bi nastavili da opstanemo I pomazemo ljudima koji zavise od MDD Merhameta. Mozda zato sto se zovemo Muslimansko Dobrotvorno drustvo.

Zato dragi nasi Bosanci I Hercegovci , Krajisnici , Prijedorcani, Kozarcani , Dubicanci, koji zivite van Bosne I Hercegovine, I imate mogucnost da nam pomognete kako bi opstali I radili dalje na pomagnju nasim porodicama koji zaista tesko zive u RS.

Pomozite Vasim dobrovoljnim prilozima , pomozite u hrani,odjeci itd. Jer na taj nacin cete pomoci Bosnjacima u RS , na njihovom opstanku I da lakse prezivljavaju svoje teske trenutke koji su ih snasli.

Pridruzite nam se u ovom hairli projektu pa makar sa simbolicnim prilogom, jer Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem kaze:

”Dobra djela od kojih vjernik ima koristi i nakon smrti su: znanje koje je stekao i sirio, ili dobro dijete koje je ostavio, ili Mushaf koji je ostavio u naslijedje, ili dzamija koju je izgradio, ili kuca koju je izgradio za putnika namjernika, ili potok/voda koju je doveo, ili sadaka koju je dao iz svog imetka dok je bio ziv i zdrav. To ce mu koristiti nakon smrti.”

MISLI I CINI DOBRO

JASMIN SPAHIC  s.r.
Predsjednik MDD MERHAMET  Bosanska Dubica        

Vase dobrovoljne priloge mozete uplatiti na slijedeci nacin;

INSTRUKCIJE ZA PLACANJE U VALUTI EUR/USD/DKK,NOK/CHF/AUD/GBP/SEK.

HAABBA2B
Hypo Alpe-Adrija-Bank AD
Aleja Svetog Save 13
Banja Luka

MERHAMET MDD K.Dubica

IBAN- BA395520203320488727
Broj deviznog racuna:   50003-2033204887

Add comment

BLISTAVI DOM – Vaša sigurnost i povjerenje su naš emanet!

Highlight option

Turn on the "highlight" option for any widget, to get an alternative styling like this. You can change the colors for highlighted widgets in the theme options. See more examples below.

Advertisement

Small ads

Flickr

  • le cep de vigne (Syrah)
  • grenades
  • pomegranate
  • Ridah
  • dedans
  • dedans +
  • dedans +++
  • dedans ++
  • dedans du dehors

Social Widget

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources.

ThemeForest

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.