KONKURS ZA DODJELU STIPENDIJE

Medžlis IZ Kozarac raspisuje: Konkurs za dodjelu stipendija redovnim studentima visokoškolskih ustanova i učenicima srednjih škola za akademsku 2010./2011. godinu

Stipendiju može dobiti student ili učenik sa područja Kozarca koji studira ili pohađa neku od škola u Bosni i Hercegovini, pod uvjetom: da ne prima od druge institucije ili kreditera, kredit ili stipendiju i da ne ponavlja godinu studija/školovanja. Stipendija se dodjeljuje za tekuću akademsku/školsku godinu u deset jednakih, bespovratnih iznosa od 100,00 KM. Lista kandidata za dodjelu stipendija će biti sačinjena na osnovu ostvarenog broja bodova po slijedećim kriterijima: ostvareni uspjeh, godina studija ili školovanja, te socijalno-ekonomska situacija.

Uz prijavu za dobivanje stipendija treba priložiti sljedeće dokumente:

– molbu za dodjelu stipendije
– ovjerenu kopiju lične karte kandidata za stipendiju i roditelja
– potvrdu o upisu godine kao redovan student prvi put
– svjedočanstva I – IV razreda srednje škole (za studenta prve godine)
– svjedočanstva od proteklih školskih godina(za učenike srednjih škola)
– diplomu ili potvrdu učenika generacije (za one koji je imaju)
– potvrdu sa ocjenama o položenim ispitima i izvedenom prosječnom ocjenom
– kućnu listu i za svakog punoljetnog člana domaćinstva potvrdu o primanjima ili potvrdu o nezaposlenosti ili druga adekvatna potvrda o imovinskom stanju.

Konkurs ostaje otvoren 20 dana od dana objavljivanja. Prijave na konkurs sa potrebnom dokumentacijom dostaviti u prostorije MIZ Kozarac. Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje. Prednost će imati šehidska djeca i studenti!

Kozarac, 06. 10. 2010. godine

Add comment

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.