Izdajnicima BiH nije mjesto u državnim institucijama

Politički predstavnici srpskog naroda u državi Bosni I Hercegovini ne prestaju prodavati iluzije svom narodu.

Prošlo je 14 godina od završetka krvavog rata u Bosni i Hercegovini u kojem je nesrpsko stanovništvo ubijano i protjerno iz svojih domova.

U ovom ratu je počinjen genocid nad bošnjačkim narodom u ime "srpskog sna o nezavisnosti dijela terotorije BiH" tj. u ime nacionalističkog plana o stvaranju i izdvajanju Republike Srpske iz države Bosne i Hercegovine.

Žalosno i opominjuće je da ovaj san, ne samo da sanjaju ekstremni-nacionalistički djelovi srpskog naroda – nego i njihovi aktuelni "demokratski" politički predstavnici.

Naprosto je nevjerovatno da premijer države Bosne i Hercegovine, čovjek koji prima plaću da štiti i jača ovu državu – Srbin, Nikola Špirić svojom izjavom faktički ponovo poziva i na nova istrijebljenja i nov rat.

Jasno je da bi pokušaj stvaranja nezavisnosti političke tvorevine RS koja je nastala kao direktan rezultat nacional-fašističkog plana i genocida izazvao novi rat.

Nemoguće je ovu teritoriju – koja je oduvijek pripadala i pripadaće Bosni i Hercegovini izdvojiti iz tkiva ove države.

Vrhunac licemjerstva je pozivanje na demokratsko izjašnjavanje srpskog naroda o nezavisnosti Republike Srpske kada se dobro zna da je "demokratija" pokopana u Srebrenici. Genocidom.

Nemoguć je opstank tvorevine RS jer je ovdje živjelo oko 50% nesrpskog stnovništva koje je u ima "srpskog sna" poubijano i protjerano.

Nemogućnost opstanka destruktivne Republike Srpske potvrdjuju upravo srpski političari svojim izjavama i djelovanjem.

I zbog ovog "srpskog sna" u kojem nema čovječnosti niti humanosti, i koji je postao mora za hiljade gradjana Bosne i Hercegovine te probosanski srpski narod učinio duhovno zarobljenim – mora nestati Republika Srpska.

To su bitne razlike koje čine besmislenim svako poredjenje Kosova i historijske države Bosne i Hercegovine (od Bana Kulina, Bosanskog Kraljevstva do Republike Bosne i Hercegovine).

Naravno i u teritorijalnom i strateškom pogledu bi srpski politički predstavnici morali objasniti svom narodu:

– na koji način bi Srbi postavili granice imaginarne srpske države u Bosni i prepriječili prolaz od Bihaća do Sarajeva, kod Brčkog…?

– na koji način bi osigurali teritoriju oko istočnog Sarajeva i drugih bosanskih područja?

– na koji način bi obezbijedili internacionalnu političku podršku nakon svega krvavoga što je u ime ovog "srpskog sna" urađeno?

Jednostavno političkom analizom dolazi se do rezultata da je ovakva Republika Srpska neodrživa tvorevina i zato bi mnogo korisnije bilo da srpski narod ima predstvnike koji će zahtjevati ravnopravan život – dostojan čovjeka na cijelom području zajedničke otadžbine Bosne i Hercegovine umjesto aktuelnog zamajavanja i zastranjivanja naroda anti-bosanskom propagandom.

A posljedice su takve da narod koji ne voli Bosnu sve više iseljava iz "te nemoguće države". Naravno, "mudri" srpski predstavnici su sebi već obezbjedili vile u Beogradu.

Jasno je da u ime "srpskog sna" srpski političari koji rade u državnim institucijama čine sve da spriječe razvoj države BiH, a time i normalan i dostojanstven život svih gradjana Bosne i Hercegovine.

Od ovakvih političara se može očekivati da će oni Bosnu i Hercegovinu na internacionalnim susretima namjerno prikazati u negativnom svjetlu, kao državu u koju nije vrijedno ulagati i koja nema perspektivu. Najgore je što se ovi izdajnici nalaze na takvim pozicijama koje im omogućuju da stalno blokiraju reforme koje bi značeile prosperitet države i bolji život.

Ovo je u stvari i indirektno priznao Nikola Špirić riječima:

"Kao običan čovjek, moram da kažem da sanjam da neko za pet, 10, 15 godina u Briselu ili Washingtonu sličnu rezoluciju (o nezavisnosti) potpiše za RS".

Politički predstavnici koji rade u državnim institucijama a pričaju i djeluju (vode politički rat) protiv opstanka države moraju biti sankcionisni i odgovarati za antidržavno djelovanje.

Izdajnicima Bosne i Hercegovine nije mjesto u državnim institucijama niti u ovoj državi.

Senad Ušanović
Bosanski Talasi

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.