Reagovanje na prijetnje upućene Predsjedniku IOM Kozarac

 

Izvršni odbor Medžlisa Islamske zajednice Kozarac, je na svojoj sjednici održanoj u nedjelju 05.09.2010. godine, pored razmatranja tekuće problematike, razmatrao i slučaj prijetnje koju je naš Predsjednik dobio preko SMS-a na mobilni telefonski priključak.

Oštro osuđujemo ovaj ružan način komuniciranja sa neistomišljenicima i dajemo punu podršku našem Predsjedniku i da mu dragi Allah dž.š. dadne snage i sabura u prevazilaženju situacije u kojoj se trenutno, u ove mubarek dane Ramazana, našao.

Tražimo od zvaničnih organa Ministarstva unutrašnjih poslova da poduzmu odgovarajuće aktivnosti, kako bi se ušlo u trag pošiljiocu ili možda nalogodavcu ove ružno sročene prijetnje našem Predsjedniku.

Želimo ovdje napomenuti da gospodin Teufik Kulašić, obnaša funkciju predsjedavajućeg Medžlisa IZ Kozarac, od njegovog osnivanja 2002. godine do danas i da je svojim nesebičnim zalaganjem, bez ikakvih nadoknada, učinio da se naš Medžlis nalazi u društvu najorganizovanijih medžlisa Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Zato nam nikako nije jasno da ovakav član naše zajednice, koji svojim poštenim radom u zajednici i van nje, može dati povoda da mu se prijeti porukama tako ružnog sadržaja.

Prijetnja upućena Predsjedniku naše zajednice, ne daje mira ni nama ostalima u zajednici, bez obzira koliko se ta poruka ičim može povezati  sa našom zajednicom.

Trebamo učiniti sve kako bi se ovakav vid vođenja dijaloga među članovima naše zajednice što prije eliminisao i kako nebi, nedaj Bože, postao praksa i način „začepljanja“ usta onima koji drugačije misle i govore, ali i koji svojim djelima otvoreno daju svima nama doznanja koliko su vrijedni i pošteni.

Kozarac, 05.09.2010. godine                   

Izvršni odbor Mežlisa IZ-e Kozarac
                           

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.