Čeki slomljena jagodična kost i povrijeđeno oko

Nekoliko neidentificiranih osoba fizički je nasrnulo na prvog dopredsjednika Saveza, koji je zadobio više udaraca po tijelu i glavi.

 

Poslije brze intervencije medicinskog tima reprezentacije BiH Čeko je primljen u luksemburšku bolnicu, gdje su konstatovane kontuzije i napuknuće jagodične kosti, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Čeko je do četiri sata ujutro bio u hitnoj pomoći, a doktori su konstatovali lom jagodične kosti i povredu desnog oka, preko kojeg su stavili flaster.

“Prišlo mi je nekoliko osoba. Prvo su me pitali jesam li predsjednik. Rekao sam da nisam. Potom su me pitali jesam li Čeko. Rekao sam da jesam. Odmah nakon toga su me počeli udarati”, rekao je Čeko za SCsport.ba

On tvrdi da bi isto prošao bilo koji funkcioner Saveza da je bio na njegovom mjestu.

“Svejedno je da su bili tamo Iljo ili Suljo isto bi prošli. Ovo je jedna ružna poruka i ne smije se više nikome ponoviti. Napadači su bili u majicama na kojima su bila obilježja navijačke grupe BH Fanaticosi”, kazao je Čeko.

Iz Saveza se navodi da će preduzeti sve mjere i aktivnosti kako bi pomogao nadležnim organima u identifikaciji napadača na dopredsjednika Čeku i njihovom izvođenju pred lice pravde.

 

(Sarajevo-x)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.