Raspucani “zmajevi” poslali jasnu poruku, na redu Francuzi

 

Reprezentacija Bosne i Hercegovine na startu kvalifikacija za EP 2010 večeras je u Luksemburgu zabilježila gostujuću pobjedu. BiH je slavila pobjedu rezultatom 0:3.

Luksemburg – BiH 0-3.

Senijad Ibričić, Miralem Pjanić i Edin Džeko bili su krvnici ambicijama Luksemburga.

Safet Sušić tražio je od svojih izabranika da od početka krenu ofanzivno ka golu domaćih. To se i desilo, startalo je kao u bajci. Već u 6. minuti došli smo do 1-0. Akciju je počeo Misimović koji je gurnuo loptu Pjaniću. Playmaker “Lyona” fantastično na drugoj stativi pronalazi Ibričića, a desetka splitskih “bilih“ poentira glavom za minimalno vodstvo.

Utakmica je praktično prelomljena šest minuta kasnije kada Miralem Pjanić, nekadašnji reprezentativac našeg večerašnjeg suparnika, pogađa iz slobodnjaka. Lopta je odsjela u desnom donjem uglu. Kao što je i obećao, Miralem se nije previše radovao pogotku.

U 16. miniuti na semaforu je stajalo 0-3. Misimović kao mnogo puta do sada pronalazi koordinate i sjajno asistira za nekadašnjeg saigrača iz “Wolfsburga“, Džeku, koji zaobilazi čuvara mreže i pogađa mrežu.

Rezultat se do kraja prvog poluvremena nije mijenjao. U nastavku su naši krenuli laganije. Prvi pokušaj bilježimo u 62. minuti kada Pjanić šutira preko gola. Šest minuta kasnije kapiten Spahić pogodio je okvir gola, nakon kornera. U 68. minuti nova prilika. Zec je odlično probio po desnoj strani, oštro centrirao u šesnaesterac, gdje Džeko ne zahvata loptu na pravi način.

Iako su izabranici Safeta Sušića željeli postići još jedan pogodak, ostalo je onih 0-3 iz prvog poluvremena.

Za četiri dana na noge nam dolaze “trikolori”. Na temelju ove utakmice, u kojoj smo izgledali poprilično dobro, ne smijemo naivno povjerovati da smo favoriti protiv “napuhanih francuskih zvijezda”.

 

 

 

 

Grupa D:

Luksemburg – Bosna i Hercegovina 0:3 (Ibričić 6’, Pjanić 12’, Džeko 16’)
Rumunija – Albanija 1:1 (Stancu 80’ / Muzaka 87’)
Francuska – Bjelorusija 0:1 (Kislyak S. 86’)

Tabela:

1. Bosna i Hercegovina 1 1 0 0 3:0 3
2. Bjelorusija 1 1 0 0 1:0 3
3. Albanija 1 0 1 0 1:1 1
4. Rumunija 1 0 1 0 1:1 1
5. Francuska 1 0 0 1 0:1 0
6. Luksemburg 1 0 0 1 0:3 0

Parovi drugog kola (7. septembra): BiH – Francuska, Bjelorusija – Rumunija, Albanija – Luksemburg.

 

(Sarajevo-x)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.