Groznica subotnje večeri 2010

 

Iznogud piše:

Namjerno sam  malo sacekao sa ovim izvjestajem dok vecini nas ne prodje godisnji.

Dakle: U predivnom ambijentu restorana ‘’Stara Basta’’ su nasi vatrogasci po peti put organizovali ‘’Groznicu subotnje veceri’’. Opet su se vrtile ‘’stare stvari’’ od klasike disko muzike preko hard roka pa i po koje narodne.

Prodano je 306 karata a u kutiji za dobrovoljne priloge je bilo oko 480 maraka. Nakon sto su se odbili troskovi stampanja plakata i ozvucenja‘’zaradjeno’’ je nesto manje od dvije hiljade maraka. Kako Mustafa Fazlic kaze: ‘’Bice dosta bar za gorivo.’’

Groznica je pocela oko 20:00 sa starim disko hitovima da bi oko 22:00 bila napravljena kratka pauza u kojoj se gostima prvo obratio Mustafa Fazlic, komandir Vatrogasne jedinice, zahvaljujuci se svima na posjeti. Mustafa je izrazio nadu da ce nasi vatrogasci svoj 120 godisnji jubilej postojanja mozda proslaviti u novom Vatrogasnom domu.

Nakon Mustafe i kratkog govora DJ-a mikrofon je uzeo Satko (hvala Bogu nije pjevao) koji nas je jos jednom potsjetio na obavezu glasanja i obaveze izabranih politicara prema narodu. Nakon Satka je slijedio blok laganih stvari koji su plesom, ove godine, otvorili Kika i Hune.

Nastavili smo dalje u malo jacem tonu uz ‘’Suzie Q” i ko zna kad bi prestali da nas Ado nije dosao reci da je policija dobila par prituzbi iz komsiluka zbog jake muzike. Zbog toga smo prestali u 3:00 sata ujutro. Ovim putem bih se zelio izvinuti svima koji zbog nase ‘’Groznice’’ nisu mogli spavati. Iduci put cemo s tim voditi racuna a mozda bi bilo jos bolje da nam se ta raja,sto ne moze spavati, pridruzi-)))

Jos jednom su nasi vatrogasci dokazali da mogu organizovati dobru zabavu i okupiti ‘’staru ekipu’’ iz vatrogasnog uz pojacanje koje je cinila malo mladja raja. Ove godine su nam falili Soka, Cokan, Sanel, Zlaja…

Na  ovogodisnjem disku smo imali i goste iz Francuske (novinarska ekipa) a od jednog (original) Amerikanca smo culi komentar u ovom stilu: ‘’Ma sletio sam avionom u Berlin.Tamo sam bio par dana i bilo mi je fino. Poslije sam bio na Jadranu i tamo sam se fino zabavljao ali ovo… ovo veceras je stvarno super!’’

Na kraju bih se zahvalio Jasminu sto nam je izisao u susret i omogucio odrzavanje nase Groznicu u Staroj Basti. Hvala i njegovim konobarima, hvala Nesi na podrsci i muzickoj opremi a najvise hvala vama koji ste bili na Groznici i koji ste kupljenom kartom i dobrovoljnim prilozima pomogli nase vatrogasce u njihovoj humanoj misiji.

Add comment

BLISTAVI DOM – Vaša sigurnost i povjerenje su naš emanet!

Highlight option

Turn on the "highlight" option for any widget, to get an alternative styling like this. You can change the colors for highlighted widgets in the theme options. See more examples below.

Advertisement

Small ads

Flickr

  • dedans
  • dedans +
  • dedans +++
  • dedans ++
  • dedans du dehors
  • jadis & maintenant
  • horizon
  • "mer-à-bout"
  • Leona

Social Widget

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources.

ThemeForest

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.