Groznica subotnje večeri 2010

 

Iznogud piše:

Namjerno sam  malo sacekao sa ovim izvjestajem dok vecini nas ne prodje godisnji.

Dakle: U predivnom ambijentu restorana ‘’Stara Basta’’ su nasi vatrogasci po peti put organizovali ‘’Groznicu subotnje veceri’’. Opet su se vrtile ‘’stare stvari’’ od klasike disko muzike preko hard roka pa i po koje narodne.

Prodano je 306 karata a u kutiji za dobrovoljne priloge je bilo oko 480 maraka. Nakon sto su se odbili troskovi stampanja plakata i ozvucenja‘’zaradjeno’’ je nesto manje od dvije hiljade maraka. Kako Mustafa Fazlic kaze: ‘’Bice dosta bar za gorivo.’’

Groznica je pocela oko 20:00 sa starim disko hitovima da bi oko 22:00 bila napravljena kratka pauza u kojoj se gostima prvo obratio Mustafa Fazlic, komandir Vatrogasne jedinice, zahvaljujuci se svima na posjeti. Mustafa je izrazio nadu da ce nasi vatrogasci svoj 120 godisnji jubilej postojanja mozda proslaviti u novom Vatrogasnom domu.

Nakon Mustafe i kratkog govora DJ-a mikrofon je uzeo Satko (hvala Bogu nije pjevao) koji nas je jos jednom potsjetio na obavezu glasanja i obaveze izabranih politicara prema narodu. Nakon Satka je slijedio blok laganih stvari koji su plesom, ove godine, otvorili Kika i Hune.

Nastavili smo dalje u malo jacem tonu uz ‘’Suzie Q” i ko zna kad bi prestali da nas Ado nije dosao reci da je policija dobila par prituzbi iz komsiluka zbog jake muzike. Zbog toga smo prestali u 3:00 sata ujutro. Ovim putem bih se zelio izvinuti svima koji zbog nase ‘’Groznice’’ nisu mogli spavati. Iduci put cemo s tim voditi racuna a mozda bi bilo jos bolje da nam se ta raja,sto ne moze spavati, pridruzi-)))

Jos jednom su nasi vatrogasci dokazali da mogu organizovati dobru zabavu i okupiti ‘’staru ekipu’’ iz vatrogasnog uz pojacanje koje je cinila malo mladja raja. Ove godine su nam falili Soka, Cokan, Sanel, Zlaja…

Na  ovogodisnjem disku smo imali i goste iz Francuske (novinarska ekipa) a od jednog (original) Amerikanca smo culi komentar u ovom stilu: ‘’Ma sletio sam avionom u Berlin.Tamo sam bio par dana i bilo mi je fino. Poslije sam bio na Jadranu i tamo sam se fino zabavljao ali ovo… ovo veceras je stvarno super!’’

Na kraju bih se zahvalio Jasminu sto nam je izisao u susret i omogucio odrzavanje nase Groznicu u Staroj Basti. Hvala i njegovim konobarima, hvala Nesi na podrsci i muzickoj opremi a najvise hvala vama koji ste bili na Groznici i koji ste kupljenom kartom i dobrovoljnim prilozima pomogli nase vatrogasce u njihovoj humanoj misiji.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.