Facebook ima pola milijarde korisnika

Internetska mreža za druženje Fejsbuk od danas ima pola milijarde registrovanih korisnika, saopštila je ova kompanija. Servis je pokrenut 2004. godine, a u posljednjih šest mjeseci dobio je 100 miliona novih članova, prenosi Bi-Bi-Si.

Fejsbuk navodi da je ova brojka “važna prekretnica” i da je počastvovan i inspirisan komentarima svojih korisnika, od kojih je zatraženo da objave svoja iskustva o korištenju popularne socijalne mreže. Osnivač Fejsbuka Mark Cukerberg nedavno je izjavio da je “skoro garantovano” da će mreža dostići broj od milijardu registrovanih članova.

 

Rad ove društvene mreže ne prolazi bez problema, pa je tako Fejsbuk nedavno bio izložen velikim kritikama zbog čestih izmjena postavki o zaštiti privatnih podataka.

Hiljade ljudi prijetile su u maju da će početi da bojkotuju Fejsbuk, ako im se ne omogući jednostavnija kontrola nad podacima koje objavljuju.

 Rast Fejsbuka doveo je do slabljenja ili gašenja njegovih konkurenata, pa tako servis Maj spejs danas ima samo 65 miliona registrovanih korisnika.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.