Kraj sapunice: Džeko i Miske ostaju u Wolfsburgu

U četvrtak navečer je, valjda, završena jedna od najvećih nogometnih trakavica u Europi. Wolfsburg je službeno obznanio da Edin Džeko i Zvjezdan Misimović ostaju gdje jesu. Wolfsburg, prvak Bundeslige prije dvije sezone, uporno je odbijao ponude koje su dolazile na njihovu adresu, a po pitanju našeg reprezentativca Edina Džeke.

Prvi zainteresiran je bio Milan, koji je skoro godinu dana lomio upravu Wolfsburga. Ovog ljeta su isto pokušali Juventus i Manchester City, no visoki financijski prag kojeg je postavio Wolfsburg bio je previše za sve. Uz to, Wolfsburg je odbijao bilo kakve drugačije ponuđene opcije (igrač plus novac) što je prvenstveno nudio Juventus.

 

Usporedno s Džekom, ovog ljeta se podigla prašina i oko 28-godišnjeg veznog igrača, Džekinog sunarodnjaka Zvjezdana Misimovića. Svakodnevno se povećavao broj klubova koji su ga željeli dovesti, a najdalje su u mogućim pregovorima otišli Atletico Madrid, Fiorentina i Schalke.

No, u četvrtak su, izgleda, obje priče došle do kraja.

Odlučili smo okončati sve špekulacije i priče koje su se svaki dan vrtjele u krug. Da svi zajedno spremnije dočekamo novu sezonu službeno objavljujemo da Edin Džeko i Zvjezdan Misimović neće mijenjati klub. Oni ostaju u Wolfsburgu – rekao je direktor Dieter Hoeneß uz dodatak:

Ne postoji više nikakva ponuda, niti nikakvi novci na svijetu zbog kojih ćemo prodati spomenuta dva nogometaša. Priča je gotova, počinjemo s ozbiljnim pripremama za novu sezonu, prenosi sportin.ba.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.