Obavijest familijama žrtava zločina na Korićanskim stijenama

 

Na sasatanku u Šejkovači,  na kojem su prisustvovali predstavnici Odbora familija žrtava zločina na Korićanskim stijenama , predstavnici Instituta za nestale osobe Bosne i Hercegovine, kao i predstavnici Tužilaštva, donešen je zaključak, odnosno, predloženo je da se exhumirani posmrtni ostaci žrtava zločina na Korićanskim stijenama ne ukopavaju u sklopu predstojeće kolektivne dženaze koja će se obaviti u nedjelju, 25.07.2010. godine, nego da se to odgodi za sljedeću kolektivnu dženazu, koja će se organizovati ljeta 2011. godine.

Razlozi za ovakav prijedlog su sljedeći: postojanje mogućnosti da se pronađe jos neka sekundarna grobnica vezana za ovaj zločin, dalje trajanje sudskog procesa zločina na Korićanskim stijenama, kao i nekompletnost exhumiranih tijela žrtava ovog zločina (za neke exhumirane žrtve su to samo kosti prstiju ili čak samo zubi).

Odbor familija žrtava zločina na Korićanskim stijenama se takođe slaže sa ovakvim prijedlogom, ali i daje potpuno pravo da svaka familija žrtve zločina na Korićanskim stijenama, bez obzira na ovaj prijedlog, može uraditi ukop posmrtnih ostataka svojih najmilijih i na drugi način, samo je potrebno da se jave članovima pomenutog Odbora.

Kontakt telefoni za sva pitanja vezana za exhumirane ostatke žrtava zločina na Korićanskim stijenama i predstojeće Kolektivne dženaze/ sahrane su: 061 479 377 i 065 587 673.

Molimo da se ova obavijest prenese svim zainteresovanim, a pogotovo familijama pobijenih na Korićanskim stijenama, koje evo već osamnaest godina čekaju da se posmrtni ostaci njihovih najmilijih ukopaju na znano mjesto.

Odbor familija žrtava zločina na
KORIČANSKIM STIJENAMA
Kozarac,  28.06.2010. godine

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.