Obavijest familijama žrtava zločina na Korićanskim stijenama

 

Na sasatanku u Šejkovači,  na kojem su prisustvovali predstavnici Odbora familija žrtava zločina na Korićanskim stijenama , predstavnici Instituta za nestale osobe Bosne i Hercegovine, kao i predstavnici Tužilaštva, donešen je zaključak, odnosno, predloženo je da se exhumirani posmrtni ostaci žrtava zločina na Korićanskim stijenama ne ukopavaju u sklopu predstojeće kolektivne dženaze koja će se obaviti u nedjelju, 25.07.2010. godine, nego da se to odgodi za sljedeću kolektivnu dženazu, koja će se organizovati ljeta 2011. godine.

Razlozi za ovakav prijedlog su sljedeći: postojanje mogućnosti da se pronađe jos neka sekundarna grobnica vezana za ovaj zločin, dalje trajanje sudskog procesa zločina na Korićanskim stijenama, kao i nekompletnost exhumiranih tijela žrtava ovog zločina (za neke exhumirane žrtve su to samo kosti prstiju ili čak samo zubi).

Odbor familija žrtava zločina na Korićanskim stijenama se takođe slaže sa ovakvim prijedlogom, ali i daje potpuno pravo da svaka familija žrtve zločina na Korićanskim stijenama, bez obzira na ovaj prijedlog, može uraditi ukop posmrtnih ostataka svojih najmilijih i na drugi način, samo je potrebno da se jave članovima pomenutog Odbora.

Kontakt telefoni za sva pitanja vezana za exhumirane ostatke žrtava zločina na Korićanskim stijenama i predstojeće Kolektivne dženaze/ sahrane su: 061 479 377 i 065 587 673.

Molimo da se ova obavijest prenese svim zainteresovanim, a pogotovo familijama pobijenih na Korićanskim stijenama, koje evo već osamnaest godina čekaju da se posmrtni ostaci njihovih najmilijih ukopaju na znano mjesto.

Odbor familija žrtava zločina na
KORIČANSKIM STIJENAMA
Kozarac,  28.06.2010. godine

Add comment

BLISTAVI DOM – Vaša sigurnost i povjerenje su naš emanet!

Highlight option

Turn on the "highlight" option for any widget, to get an alternative styling like this. You can change the colors for highlighted widgets in the theme options. See more examples below.

Advertisement

Small ads

Flickr

  • le cep de vigne (Syrah)
  • grenades
  • pomegranate
  • Ridah
  • dedans
  • dedans +
  • dedans +++
  • dedans ++
  • dedans du dehors

Social Widget

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources.

ThemeForest

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.