Podrška Udruženja logoraša iz Kölna izgradnji SO Kozarac

Dragi Kozarcani, sa velikom radoscu i zadovotjstvom podrzavamo vasu akciju na izgradnji ovog obiljezja u vasem rodnom mjestu.  Na nasoj godisnjoj skupstini je odluceno da na vas racun uplatimo istina skromnih 200,- € ali u svakom slucaju to cinimo rado.

Nazalost, kao i u cijeloj nasoj Basni i Hercegovini i mi se ovdje borimo..sa nasim ‘bosanskim mentalitetom" odnosno odsustvom sluha iskrene ljubavi prema domovini. Nekada je nase udruzenje brojalo na stotine clanova iz cijele Bosne i Hercegovine, da bi danas taj broj pao ispod 50 aktivnih clanova.

Zbog toga mi se ponosimo na Vas, na vasu zelju da ne zaboravite vase sugradjane i da ostane nesto kao vjecni dokaz onoga sto se dogodilo. Vas povratak, nakon mnogih zala i patnji na ognjista vasih djedova, oceva i vas samih, moze bitj svijetao primjer svim Bosancima i Hercegovcima. Dokazali ste jos jednom da ste neunistivi dio Kozare, bosanskog bica i cijele Bosne i Hercegovine. Da su ostali gradjani Bosne i Hercegovine ucinili samo dio onoga sto ste vi ucinili u smislu povratka, popravci vasih porusenih domova i u politickom angazmanu, danas bi nasa zemlja izgledala sigurno mnogo bolje, zdravije i cleovitije.

Ostanite vjerni svojoj grudi i vasoj ideji.
 
Jos jednom od nas imate punu moralnu, ljudsku a evo i skromnu materijalnu potporu. U ime bivsih logorasa iz Bosne i Hercegovine, predsjednik upravnog odbora iz Kölna

08. juna 2010
Nermin Velicanin

 

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.