Fenomenalni Milito Inter doveo do trofeja Lige prvaka

 

Inter je na krilima fenomenalnog Argentinca Diega Milita savladao Bayern i dotakao sami vrh evropskog klupskog fudbala. U solidnoj fudbalskoj predstavi pred 75.000 navijača u sjajnoj atmosferi na stadionu Santiago Bernabeu u Madridu Milito je dva puta pogodio i donio osmjehe na lica simpatizera Intera koji osvaja najveći trofej nakon 45 godina.

Početni udarac pred 75.000 navijača na stadionu Santiago Bernabeu izvela je ekipa Intera. Na samom početku utakmice Bayern je imao blagu inicijativu, a prvu priliku napravio je Ivica Olić čije je ubacivanje iz 3. minute izbacila odbrana Intera.

U 10. minuti Robben je odlično prošao po desnoj strani, ubacio je za Olića, ali hrvatski reprezentativac sa pet metara šutira pored gola. Nekoliko minuta kasnije Altintop šutira, ali se lopta odbija od igrača Intera i odlazi u korner.

Inter je uzvratio u 18. minuti preko Sneijdera koji snažno šutira iz slobodnog udarca, a Butt brani. Inter je sredinom poluvremena lagano preuzeo inicijativu, a Sneijder ponovo šutira iz slobodnjaka u 26. minuti, ovaj put po sredini gola.

Deset minuta prije kraja poluvremena plavio dio tribina na Bernabeu je proključao. Inter je u samo četiri poteza matirao Bavarce. Julio Cezar je ispucao loptu, Milito je glavom spušta za Sneijdera koji ga odlično proigrava. Milito izlazi pred Butta i desnom nogom pogađa za veliko slavlje plavo-crnih.

U 43. minut Inter je možda mogao i riješiti utakmicu. Tandem Milito – Sneijder ponovo unosi pomutnju u odbranu Bayerna, Argentinac upošljava Holanđanina koji pogađa Butta i propušta 100-tnu priliku.

Prva minuta drugog poluvremena Bayernu donosi priliku za izjednačenje. Muller je imao sjajnu priliku, ali Cezar odlično brani. Napad poslije toga Pandev je imao sjajnu priliku. Makedonac šutira na asistenciju Milita, Butt sjajnom parod loptu skreće u korner.

U 54. minuti oba tima su imala dobre prilike. Prvo je Sneijder iz slobodnog udarca sa 20-tak metara šutirao prekog gola, dok je Altintop na drugoj strani pogodio vanjski dio mreže. Desetak minuta kasnije Robben odlično puca, a Cesar sjajno brani.

Milito u 70. minuti sve sam riješava. Fenomenalni Argentinac sjajno vara Van Buytena i desnom nogom loptu šalje u mrežu nemoćnog Butta.

Poslije toga je uslijedila jalova inicijativa Bavaraca koji ipak nisu imali snage probiti granitnu odbranu Intera.

Sastavi:

Bayern (4-4-2): Butt, Lahm, Van Buyten, Demichelis, Badstuber, Robben, Van Bommel, Schweinsteiger, Altintop (Klose), Müller, Olić (Gomez)

Inter (4-3-3): Cesar, Maicon, Lucio, Samuel, Chivu (Stanković), Zanetti, Cambiasso, Sneijde, Eto'o, Milito, Pandev (Muntari)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.