Džeko i Misimović potopili Hoffenheim

Edin Džeko i Zvjezdan Misimović sudjelovali su sa tri pogotka i dvije asistencije u uvjerljivoj pobjedi Wolfsburga (4:0) nad Hoffenheimom. Unatoč tome što je prije samo tri dana odigrao tešku utakmicu u Londonu njemački prvak Wolfsburg se bez većih poteškoća obračunao s nemoćnim Hoffenheimom.

Iako su se na travnjaku nalazila četiri bosansko-hercegovačka reprezentativca vidio se samo Wolfsburgov dvojac Džeko – Misimović koji je sa tri gola i dvije asistencije najzaslužniji za pobjedu Vukova.

 

Džeko je doveo prvake u vodstvo udarcem glavom u 25. minuti nakon što ga je s lijeve strane centaršutom uposlio Christian Gentner. Na 2:0 također glavom povisio je Barzagli, a s desne strane je ubacio Zvjezdan Misimović koji se dvadesetak minuta kasnije i sam našao u ulozi strijelca nakon što ga je Džeko pronašao na vrhu šesnesterca, a Miske je nakon par koraka udarcem lijevom nogom poslao loptu u donji desni kut gola gostujućeg vratara. Konačnih 4:0 postavio je Edin Džeko, a najveći dio posla obavio je Grafite koji mu je s desne servirao loptu na drugu stativu, a našem dijamantu nije bilo teško loptu poslati u nebranjenu mrežu.

Na kraju susreta Edin Džako je otišao do tribina i zajedno s navijačima proslavio uvjerljivu pobjedu Wolfsburga.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.