IZBORNI Å TAB SDP BIH PRIJEDOR-SAOPÅ TENJE

 

OPŠTINSKI ODBOR SDP BiH PRIJEDOR-IZBORNI ŠTAB SDP BIH PRIJEDOR

SAOPŠTENJE POVODOM ODLUKE CENTRALNE IZBORNE KOMISIJE BIH O ODRŽAVANJU OPŠTIH IZBORA NA DAN 03.10.2010 GODINE

Poštovani sugrađani u dijaspori,

Vjerovatno Vam je poznato da je Centralna izborna komisija BiH početkom maja mjeseca 2010. Godine donijela Odluku i raspisala Opšte izbore u BiH, koji trebaju da se održe 3. Oktobra 2010. Godine.

Cijenimo da su ovo do sada najvažniji izbori koji se u BiH održavaju od 1995. godine.

Zašto najvažniji?

–    Zato što ekonomska, politička, socijalna i svaka druga sitoacija nikada nije bila gora.
–    Zato što dosadašnji vlastodršci svojim „radom“ i „zalaganjem“ nisu ništa učinili da ovu zemlju pretvore u prostor na kojem je moguće živjeti od svog rada.

Potrebne su hitne promjene! Kako ih ostvariti?

–    Promjene u Bosni i Hercegovini moguće su jedino IZBORIMA, i to izborom onih političkih subjekata koji žele, znaju i mogu povesti zemlju u pravcu ekonomskog i svakog drugog oporavka.
–    Potrebno je uzeti aktivno učešće u izbornom procesu i svojim glasom pomoći progresivnim snagama da zaustave dalje propadanje.
–    U prethodnim izbornim ciklusima (2006 i 2008) godine iz dijaspore je za liste predloženih kandidata (za sve političke partije) dolazilo oko (poražavajučih) 3.000 (tri hiljade) glasova, iako prema nekim evidencijama Prijedorska dijaspora širom svijeta broji blizu 30.000 hiljada.
–    Dakle, u dijaspori, i glasanju putem pošte leži veliki potencijal i snaga.

OČEKUJEMO VAŠ ANGAŽMAN. OČEKUJEMO VAŠE AKTIVNO UČEŠČE U PROCESU REGISTRACIJE. OČEKUJEMO VAŠE AKTIVNO UČEŠČE U PROCESU GLASANJA.

Ovim putem Vas želimo informisati kako najlakše i najbrže izvršiti svoju registraciju za glasanje na opštim izborima van BiH a koja traje do 19.07 2010 godine.

Za građane koji imaju CIPS-ovu ličnu kartu ili BiH pasoš dovoljno je da popune i svojeručno potpišu obrazac PRP1, kopiraju ličnu kartu ili pasoš te oba dokumenta pošalju na adresu centralne izborne komisije dole navedenoj.

Za građane koji nemaju CIPS ličnu kartu, niti BIH pasoš nego pasoš države u kojoj žive potrebno je:
·    Da popune i potpišu obrazac za prijavu PRP1 ,
·    Obezbjede kopšiju važećeg identifikacionog dokumenta (pasoš zemlje u kojoj borave),
·    Uvjerenje o državljanstvu (ne starije od 6 mjeseci),
·    Dokaz o prebivalištu

Svjesni smo da ovi naši građani koji nemaju CIPs-ovu ličnu kartu najvjerovatnije nemaju ni uvjerenje o državljanstvu BiH, koje nije starije od 6 mjeseci te u cilju da se ovim građanima ipak omogući registracija i ostvarivanje prava na glasanje mi smo spremni ovaj dokument obezbjediti i E- mailom poslati osobi koja za to izrazi želju.

Za ovu priliku će od 25.05.2010. god biti aktivirana E-mail : oosdppd@gmail.com –  putem kojeg naši sugrađani mogu dobiti sve potrebne informacije kada je u pitanju proces registracije i sve drugo vezano za predstojeće izbore.

Da bi smo mogli obezbjediti uvjerenje o državljanstvu zainteresovani građani su nam dužni putem E maila dostaviti samo svoje osobne podatke i to  prezime i ime, ime jednog od roditelja, JMBG, te mjesto rođenja.

Dokaz o prebivalištu sada je moguće dobiti samo na lični zahtjev ali kako se vidi iz upustva CIK-a oni će vršiti provjeru da li je osoba bila na spisku i popisa stanovništva iz 1991 godine i automatski ga uključiti u birački spisak te poslati sav glasački materijal .

Za naše sugrađane koji imaju namjeru u periodu do 19.07.2010 godine boraviti u BiH bit će organizovani punktovi – info stolovi za registraciju .

Volonteri na licu mjesta će pomoći kod popune obrazca za prijavu za glasanje  van BiH a na punktovima će biti obezbjeđeni i kopirni aparati što znači da bi se sav posao mogao završiti na jednom mjestu i u vrlo kratkom vremenu.

Info stolovi – punktovi će biti organizovani već od 25.05.2010 godine u Mjesnim zajednicama, Prijedor centar, Raškovac, Donja Puharska, Čela, Hambarine i Kozarac i biti će vidno obilježeni.

http://www.izbori.ba/documents/2006/obrasci/PRP1-bh.pdf).

Još jednom vas poštovani sugrađani koji trenutno živite van BiH pozivamo da iskoristite svoje građansko pravo da glasate na sljedećim opštim izborima , registrujte se i dajte svoj glas onome za koga smatrate da može našu zemlju  voditi u bolju budućnost.

Izbori u Bosni i Hercegovini
Poštanski pretinac 451
71 000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Broj Fax –a na koji se mogu poslati dokumenti: +387 33 251 333 i +387 33 251 334
Ili elektronskim putem na sljedeći E mail: ppprijava@izbori .ba

Add comment

BLISTAVI DOM – Vaša sigurnost i povjerenje su naš emanet!

Highlight option

Turn on the "highlight" option for any widget, to get an alternative styling like this. You can change the colors for highlighted widgets in the theme options. See more examples below.

Advertisement

Small ads

Flickr

  • Nelly
  • Milord
  • spada
  • Fatuma
  • Madoka
  • le Lac
  • Vigil with the doves
  • Human rights are not white
  • "I am tired and sick of war. Its glory is all moonshine. It is only those who have neither fired a shot nor heard the shrieks and groans of the wounded who cry aloud for blood, for vengeance, for desolation. War is hell." William T. Sherman

Social Widget

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources.

ThemeForest

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.