Manis Turska

Delegacija Manisa iz Turske u posjeti Kozarcu

Manis Turska

 

Kozarčani su danas ugostili delegaciju iz Turskog grada Manisa koji je potpisnik povelje o bratimljenju sa Prijedorom. Delegacija je ugošćena u restoranu Stara Bašta gdje su u neformalnim razgovorima ostvareni prvi kontakti između gostiju iz Turske i naših lokalnih poduzetnika, udruženja te islamske zajednice.

Nakon prvih minuta proloma leda i jezične barijere preko projektora puštena je prezentacija sa slikama Kozarca. U prvom djelu prezentacije Amer Memić je u kratkim crtama pretstavio historiju Kozarca prikazavši staru kulu sa naglaskom na njeno današnje teško stanje.

Nakon Amerovih uvodnih rječi o nastanku Kozarca,  preuzela je Zinajda sa predstavljanjem naših lokalnih poduzetnika i udruženja. Kako je vrijeme bilo jako ograničeno Zinajda je samo ukratko opisala djelatnost preduzeća na teritoriji Kozarca kao i kratku pozadinu Kozaračkih udruženja i sportskih klubova , današnje stanje i buduče planove.

Gosti iz Turske su bili jako impresionirani sa prezentacijom i uspjehom koji je Kozarac ostvario u jako kratkom periodu nakon rata. Po završetku obečali su da će zajedno sa nama udružiti napore prema jačanju zajedničke saradnje kako na privrednom  tako i na kulturnom razvoju.

U znak pažnje na kraju su  ispred Kozarca gostima  podjeljeni paketi sa suvenirima iz Kozarca nakon čega je grupa izvršila obilazak Kozarački znamenitosti.

 

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.