Protesno pismo organizatoru “Sarajevskih dana poezije”

Poštovani,

Sa zadovoljstvom sam se, zajedno sa svojim prijateljem Muhidinom Šarićem, primio posla lokalne suorganizacije Međunarodnog pjesničkog popodeva u Prijedoru koje se desilo juče, 13.05.2010. godine sa predviđenim početkom u 14:00. Prostor dešavanja je prijedorsko pozorište.

Želim da Vam izrazim žaljenje zbog organizacionog propusta izraženog kroz dvije jako bitne stvari:

· Početak se desio sa skoro 1 sat zakašnjenja zbog kašnjenja autobusa sa akterima pjesničkog popodneva

· Nepredviđen govor poezije od strane gospodina Mile Mutića, lokalnog „pjesnika“ koji je 1992-ge godine svoje pjesničko pero stavio u službu prijedorskog fašističkog zla kao novinar lokalnih glasila „Radio Prijedor“ i novina „Kozarski vjesnik“.

Prvi propust lično, kao i mnogi moji sugrađani, mogu pravdati „nepredviđenim objektivnim okolnostima“, ali je drugi propust moralno neoprostiv za vrijednost manifestacija kao što su to Sarajevski dani poezije.

Nakon svog zla koje se desilo u Bosni i Hercegovini nikako nemamo moralnog prava potpomagati i podupirati one koji su govorom mržnje, huškači i krajnje neljudski doprinijeli stradanju nekoliko hiljada nevino ubijenih Prijedorčana kroz fašističke velikosrpske mehanizme devedesetih.

To je krajnje neodgovoran, licemjeran i nehuman akt koji nikako ne ide u prilog svoj vrijednosti cjelokupe organizacije manifestacije Sarajevskih dana poezije.

U prilogu Vam dostavljam i oglašavanje lokalne elektronske javnosti kako bi sagledali suštinu ovog Vama nepredviđenog ekscesa!
 
Evo Vam i adresa na koje je stizao ovaj proglas:
 
http://kozarac.ba/index.php
 
http://mojprijedor.com/com/
 
Uz očekivanje da se kao organizator ogradite od ovog istupa i moralne neprimjerenosti

Srdačno Vas pozdravljam!

Behzad Čirkin

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.