5 novih trendova na internetu

Korisnici interneta danas su okupirani Facebookom i drugim društvenim mrežama, uživaju u besplatnom gledanju videa i TV programa, slušanju glazbe, skidanju filmova i čitanju vijesti iz cijelog svijeta.

No, jednako kao što je Facebook već neko vrijeme tema broj 1., postoje novi servisi o kojima većina još vrlo malo zna, a uskoro bi mogli postati veliki hitovi. Pročitajte o čemu se radi i budite korak ispred svih:

 

Augmented Reality (Proširena stvarnost)

 Zamislite da smartphoneom slikate zgradu ispred koje se upravo nalazite, a on vam za svega nekoliko sekundi pokaže put do najbliže tramvajske stanice, restorana ili pekare. Također, zamislite da slikate osobu koja stoji pored vas na stanici, a mobitel vam izlista cjelokupan profil kojeg ta osoba ima na društvenim mrežama.

Smartphone već imamo, programi za prepoznavanje lica postoje (Goggles, Recognizr), pa je samo pitanje vremena kad će se te dvije stvari početi masovno koristiti u svakodnevnom životu.

Chatroulette.com

Radi se o stranici za video chat koja vas slučajnim odabirom spaja s potpuno nepoznatom osobom. Nikad ne znate na kojem dijelu svijeta ćete završiti i hoće li chat završiti u prijateljskom ili seksualnom tonu. Chatroulette je osmislio 17-godišnjak iz Moskve, a svakog sata privlači desetke tisuća surfera. 

Evernote

Evernote ima ambiciju postati virtualni mozak svakoga od nas. Podatke u svoj osobni sustav možete unositi s računala ili mobitela, pisanim ili govornim putem, a pristupiti im možete s bilo koje točke spojene na internet. Evernote na jednostavan način prikuplja i pohranjuje sve važne informacije i na taj način postaje desna ruka ljudskom mozgu.

Qype

Web stranica trenutno je dostupna na šest jezika i predstavlja skup informacija i recenzija o svim mogućim barovima, restoranima, školama, dućanima itd. Procijenjuje se da zbog količine i kvalitete podataka vrijedi više milijuna eura, a korisnici ju obožavaju jer konačno na jednom mjesu mogu provjeriti sve lokacije koje ih zanimaju.

Street View

Googleova aplikacija nam omogućuje virtualna putovanja za nula eurica. Posjetite London, Pariz i New York i prošećite ulicama koje inače gledate samo u filmovima. U Americi su pokriveni svi gradovi te nacionalni parkovi, a od ljeta prošle godine i dijelovi Francuske, Japana, Italije, Španjolske, Novog Zelanda, Australije i Njemačke. Streew View je već sada pravi doživljaj za ljubitelje putovanja, a bit će još veći hit kad se slike počnu češće ažurirati.

Add comment

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.