Mladost

Omladina i O.U. Mladost

Mladost

 

SKUPITI SE ZAJEDNO JE POCETAK

OSTATI ZAJEDNO JE NAPREDAK

RADITI ZAJEDNO JE USPJEH

Dragi i postovani Kozarcani,draga omladino.Na samom pocetku ovog naseg drugog javljanja zelimo da poselamimo i zahvalimo svima koji su na bilo koji nacin dali svoj doprinos u napretku omladinskog udruzenja MLADOST.

Vas doprinos omladini u ovoj pocetnoj fazi naseg razvoja i napredka i te kako nam je potrebna jer na taj nacin
znamo da ste uz nas i zbog toga osjecamo jednu obavezu da tu pomoc i povjerenje koje ste nam do sada ukazali opravdamo kroz radove i ciljeve do kojih zelimo da dodjemo,jer nas uspjeh je uspjeh i svih Kozarcana sto mogu biti ponosni na svoje Kozaracke omladince i buduce generacije.

Zato se nadamo da cemo Vam se u skorijoj buducnosti znati oduziti i pomoci Vam kako bi nam svima bilo  ljepse i bolje u Kozarcu. Naime,imali ste priliku u nasem prvom tekstu koji smo vam objavili vidjeti da su omladinci dali sebi na neki nacin obavezu da se dati svoj doprinos u napredku Kozarca ali i omladine.

Uvijek se znalo da je svaki pocetak tezak,medjutim uspjeli smo prevazici taj pocetak i naci put kojim treba ici  kako bi bilo napredka.A da smo prevazisli pocetak dokaz su prije svega brojni omladinci koji su se prikljucili omladinskom udruzenju MLADOST zeleci time dati svoj doprinos u radu,te i radovi koji su do sada uradjeni. Na samom pocetku teksta pise:

SKUPITI SE ZAJEDNO JE POCETAK

OSTATI ZAJEDNO JE NAPREDAK

RADITI ZAJEDNO JE USPJEH

toga smo se i drzali i napravili pomaka u svom radu.

Omladinci su kroz okupljanja i sijela razgovarali sta bi trebali raditi.Da ne bi bilo da samo pricamo dok se druzimo a nista ne radimo,odlucili smo rijeci pretvoriti u djela sto je i uspjelo.Naime,da bi nas prvenstveno omladina mogla pronaci jer smo tek krenuli sa aktivnostima,firma AUSTRONET nam je donirala pano koji svima privlaci paznju dok prolazi kroz Kozarac.

Isto tako,radi ljepseg izgleda prostorija ofarbali su se prozori i okrecili zidovi Omladinskog udruzenja MLADOST.

Uz kompjutore koji su postali funkcionalniji,pribavljene su razne igre za djecu koja im privlace paznju da dodju  da se druze i igraju svaki dan.

Takodje uspjeli smo sebi urediti jednu prostoriju koja lici na dnevni boravak tako da i starija omladina se na neki nacin osjeca kao kod kuce kada dodje u omladinsko udruzenje MLADOST.Te prostorije su na neki nacin natjerale omladince da ostanu sjeliti do kasnih nocnih sata i ne zaleci za tim da to opet ponove iduci dan.

Medutim da nebi samo uredjivali prostorije odlucili smo pokrenuti novinarsku sekciju koja ce obuhvatiti razne teme  kako iz Kozarca tako i sirom svijeta,te se nadamo uskoro prvom broju tih novina.Pored novinarske sekcije,zelja nam je takodje pokrenuti sportsku sekciju jer smo na poklon dobili sto za stoni tenis od Adnana Kljucanina sto nas je  motiviralo da i sportsku sekciju ozivimo,pa ko zna mozda omladinsko udruzenje MLADOST bude u ljetne dane organizovalo razne turnire.Nadam se da ste zadovoljni do sada sa nama te cemo nastojati da i tako ostane.

Zahvaljujemo se svima do sada na ulozenom trudu i naporu koji vjerujem da nece biti uzaludan.

Do slijedeceg javljanja OMLADINSKO UDRUZENJE MLADOST VAS SELAMI a do tada pogledajte ostale slike na facebook albumu udruženja.

Jasmin Glamočanin

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.