Mladost

Omladinsko Udruženje Mladost

Mladost

 

Draga i poštovana braćo, majke i sestre. Na samom početku ovog našem prvog javljanja kao OMLADINSKO UDRUŽENJE MLADOST želimo poselamiti sviju a naročito naše Kozarčane ma gdje god oni bili i živjeli sa dovom da nam Allah dž.š podari svako dobro ovog i budućeg svijeta, te da ovo naše javljanje bude znak jednog lijepog početka u pozitivnom razvoju omladinskog društva MLADOST, koja počiva na mjestima gdje je većina naših Kozarčana provela svoje nezaboravne mladalačke dane.

Naime, da nam se nebi ugasilo sjećanje na te dane i godine provedene u Kozaračkim ulicama, omladinsko udruženje MLADOST sa svojim novim članovima želi da i dalje traju ta uvijek nama draga sjećanja kako se ona nikada ne bi zaboravila i kako bi pokazala da mladosti i mladih osoba i te kako ima u Kozarcu.

Početak, da tako kažemo buđenja Kozaračke omladine desio se prije neki dan, jer pogledavši oko sebe i vidjevši da život Kozaračkih omladinaca ne vodi putem koji bi trebao biti primjer budućim generacijama, jedna grupa omladinaca je odlučila promjeniti takvo stanje te je tražila hitan sastanak sa predsjednikom omladinskog udruženja MLADOST tj. Ervinom ( Švabom ).

Ervinu je bilo veoma drago čuti da želimo oživjeti omladinsko udruženje te je odmah predložio sastanak na što je grupa omladinaca i pristala.

Na sastanku koji je održan 04.03.2010. god. u prostorijama omladinskog društva, Ervin nas je upoznao sa prijašnjim radovima i dešavanjima omladinskog društva te govorio o sadašnjem stanju u kojem se to društvo nalazi.

Saslušavši riječi predsjednika omladinskog udruženja uvidjeli smo da pored mnogih stvari koja su imali na raspolaganju (prostorije, komjutere….itd) predhodna omladina to nije na najbolji način znala iskoristiti ili možda omladina nije bila zaintresovana da probudi svoju ali i ostalu uspavanu mladost.

Međutim, također saznavši da Ervin odlazi na neko vrijeme u Francusku odlučilo smo da nađemo vođu omladinskom udruženju.Tako se na prijedlog Ervina a uz pristanak ostalih prisutnih odlučilo, da vođa omladinskom udruženju MLADOST bude Jasmin Glamočanin.

Na tom sastanku su se pojavile i mnoge ideje, koje želimo da sprovedemo u Kozarcu i nadamo se da ćemo to uspjeti i realizovati. A jedan od prvih zadataka je da očistimo prostorije omladinskog društva te da u skorijoj budućnosti svojim akcijama pozitivno iznenadimo sviju, kako one koji stalno borave u Kozarcu tako i one koji privremeno dolaze, te da na taj način svima a pogotovo mlađima omilimo dolazak i boravak u Kozarcu.

Maksuz selam Vam šalje omladinsko udruženje MLADOST.

Ostale slike pogledajte na našem facebook albumu

Jasmin Glamočanin

p.s urednika, akcija je kao što vidite na slikama uspješno sprovedena danas. Prostorije udruženja blistaju u novom sjaju.

 

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.