Džemat Kalata; Izabran novi džematski odbor

 

Esselamu alejkum poštovane džematlije,

poznato Vam je da je krajem 2008. godine na nivou našeg džemata, pokrenuta akcija prikupljanja sredstava za završetak radova oko džamije i džematske kuće. Iz do sada, prikupljenih sredstava urađeno je slijedeće:

-Završena sofa (ulaz u džamiju)
-“Flasterima” popločano dvorište ispred ulaza u džamiju i pojas oko džamije u širini 80 cm.
-Urađena ograda (željezna, sa betonskom podlogom i stubovima) oko džamije i džematske kuće, u dužini oko 120 metara (sa dvije velike kapije, jednom srednjom i dvije male)

Isto tako, nekima od Vas je više a nekima manje poznato da je, posebno krajem 2009.godine došlo do određenih problema u džematu. Te probleme, pratilo je i niz dezinformacija koje su navedenu situaciju dodatno usložnjavale i davale ružnu sliku o našem džematu. Problem, koji su, insallah, iza nas, doveli su do raspisivanja vanrednih izbora za članove džematskog odbora u našem džematu.

Na tim izborima, izabrani su novi članovi džematskog odbora, i to:

1. Bešić Asim – predsjednik (mutavelija)
2. Bešić Kemal – blagajnik
3. Sušić Kemal – član
4. Denić Husnija – član
5. Halak Amir – član
6. Talundžić Ahmet – član
7. Hašić ef. Sulejman – imam (član po položaju)

S obzirom, da gore spomenuta akcija nije završena, jer nije prikupljeno dovoljno sredstava za završetak planiranih poslova, obavještavamo džematlije da je potrebno nastaviti ondje gdje se pod vodstvom ranijeg odbora stalo.

Određene stvari, posebno unutar džamije, polahko stare, a džamija još nije svečano otvorena, pa ukoliko želimo da našu džamiju kao novu, insallah, svečano otvorimo, prije nego ostari (pravimo je vec 7. godinu) moraćemo se još svi zajedno potruditi. Imajmo na umu da je davanje za džamiju spada u trajnu sadaku, onu od koje čovjek ima koristi i nakon smrti, a svima nam je to itekako potrebno…

Zato Vas pozivamo da shodno Vašim mogučnostima maksimalno učestvujete i da se odazovete ovoj akciji.

Ono što se, insallah, uz Vašu podršku planira uraditi je slijedeće:

-Gradnja mejjithane
-Fasada na džematskoj kući
-Uređenje (asvaltiranje) prostora između džamije i džematske kuće
-Uređenje dvorišta džematske kuće i prilaza mektebu
-Dovršenje radova na ogradi (obrada betonskog dijela)
-Izgradnja potpornog zida koji bi spriječio da naša Rika, Starenica potkopava zemljište prema džamiji

Na kraju Vas jos jednom pozivamo, da u ime Allaha dž.š. a za svoju korist i korist zajednice-džemata, date svoj doprinos, kako bi se ovi poslovi konačno priveli kraju i naša džamija dočekala svoje svečano otvorenje.

Sve dodatne informacije možete dobiti kod:predsjednika džematskog odbora g. Asima Bešića, na broj telefona: 00387 (0) 65 22 12 96 ili blagajnika g. Kemala Bešića na broj telefona 00387 (0) 65 51 23 71.

Mahsuz Vas selamimo i molimo Allaha dž.đ. da Vaše priloge primi i upiše u Vaša dobra djela, te da Vas obilato iz svoga obilja nagradi. Amin!

Džematski odbor džemata Kalata

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.