Javna tribina u znak Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine

 

Pise: Nijaz Brkic

Sinoc je u organizaciji Opstinskog odbora SBiH Prijedor u Sali Amaterskog pozorista, pred zavidno prisutnim brojem gradjana, odrzana Javna tribina, posvecena Danu nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Eminentne licnosti iz politickog zivota, svih nivoa vlasti, su bili gosti Prijedorcana, a neki od njih su bili i gosti – uvodnicari.

Zapazeno mjesto sinosnjeg okupljanja su imali potpredsjednik Stranke za BiH i Drzavni ministar za ljudska prava i izbjeglice dr.Safet Halilovic, predsjednik Vijeca naroda  RS-a, gospodin, Dzevad Osmancevic, savjetnici Bosnjackog clana predsjednistva, gospoda, Damir Arnaut i Sejfudin Hodzic.

Bili su primjetni i Drzavni parlamentarci.. Sadik-Sado Bahtic i Remzija Kadric, zatim Poslanici iz Parlamenta RS-a; gospoda, Muharem Murselovic, Zinaida Hosic, Saban Sivic i Mirsad Duratovic, Delegat iz Vijeca naroda RS-a,  gospodja, Sena Kapetanovic, te mnogi odbornici Lokalnih parlamenata iz Prijedora i gradova u susjedstvu. Naravno, pored politicara na skupu su bili zapazeni i predstavnici vjerskog zivota, ugledni ljekari, naucni i kulturni radnici, privrednici i mnogobrojni predstavnici javnog informisanja.

Uz intoniranje Drzavne himne Javnu tribinu je otvorio domacin i Poslanik u NSRS-a gospodin, Muharem Murselovic.

Uz vec ranije najavljene teme vezane za Dan nezavisnosti BiH , pitanje popisa stanovnistva, pitanje praznika, pitanje neimplementacije Aneksa VII Dejtonskog mirovnog sporazuma, nedavno izglasani Zakon o referendumu u RS-u,  neimplementacija clana 3 Zakona o Lokalnoj samoupravi i mnogobrojna druga otvorena pitanja  su dominirali sinosnjim skupom i bili predmetom  interesovanja mnogobrojne publike.

Rijetko vidjeni ambijent suceljavanja obicnih ljudi i biranih predstavnika vlasti koji ucestvuju u kreiranju ove i ovakve nam stvarnosti su rijetko vidjena pojava i novina koja je ostavila traga na  sinosnje ucesnike okupljanja.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.