Grand Rapids za Spomen obilježje Kozarac

Piše:Sanel Fazlic

Dragi zemljaci izuzetna mi je cast i ponos da Vas obavjestim da se danas odrzao sastanak gradjana sa podrucja Kozarca u Grand Rapidsu, Michigan.

Sastanak je bio povodom izgradnje historijskog projekta SO Kozarac.  Prisutni, nesto vise od dvadeset, su dali svoju zajednicku kako moralnu tako i financijsku podrsku nasem projektu. 

Sastanak je krenuo sa kratkim isjeckom o Kozarcu te u kratkim crtama izgledom budeceg SO Kozarac.  Nakon toga sam objasnio vise o SO Kozarac i ukratko se osvrnuo na znacaj istog za sve nas  prezivjele  i moralnu odgovornost/duznost da projekt krenemo i zavrsimo u zacrtanom vremenskom periodu. 

Na sastanku je odluceno da Donatorska Vecera bude 4-tog Aprila u prostorijama Bosanskog Kulturnog Centra.  Ulaz i vecera ce biti besplatna a tokom vecere ce prisutni imati priliku da doniraju za ovaj hajr projekt.  Na samom pocetku je planirano pustiti DVD o Kozarcu te nakon zavrsetka DVD’a  pustiti Slide Show kako stari tako i novih slika Kozarca.

Sve u svemu jedan prelijep pocetak a insallah, financijki segment projekta zasigurno nece izostati jer se odma nekoliko ljudi prijavilo da doniraju po hiljadu dolaru, ali se prijavljivanje ostavilo za Donatorsku Veceru da sluzi kao motivator i drugima.

Vazno je takodje napomenuti da je Vehid Gunic kao gost u Grand Rapidsu upoznat sa projektom  SO Kozarac i vjerujem da ce se nas Kozarcanin prominentni g Gunic uskoro oglasiti o svojoj podrsci SO Kozarac.

Selam iz danas veoma ponosnog grada Grand Rapidsa!

Add comment

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.