Grand Rapids za Spomen obilježje Kozarac

Piše:Sanel Fazlic

Dragi zemljaci izuzetna mi je cast i ponos da Vas obavjestim da se danas odrzao sastanak gradjana sa podrucja Kozarca u Grand Rapidsu, Michigan.

Sastanak je bio povodom izgradnje historijskog projekta SO Kozarac.  Prisutni, nesto vise od dvadeset, su dali svoju zajednicku kako moralnu tako i financijsku podrsku nasem projektu. 

Sastanak je krenuo sa kratkim isjeckom o Kozarcu te u kratkim crtama izgledom budeceg SO Kozarac.  Nakon toga sam objasnio vise o SO Kozarac i ukratko se osvrnuo na znacaj istog za sve nas  prezivjele  i moralnu odgovornost/duznost da projekt krenemo i zavrsimo u zacrtanom vremenskom periodu. 

Na sastanku je odluceno da Donatorska Vecera bude 4-tog Aprila u prostorijama Bosanskog Kulturnog Centra.  Ulaz i vecera ce biti besplatna a tokom vecere ce prisutni imati priliku da doniraju za ovaj hajr projekt.  Na samom pocetku je planirano pustiti DVD o Kozarcu te nakon zavrsetka DVD’a  pustiti Slide Show kako stari tako i novih slika Kozarca.

Sve u svemu jedan prelijep pocetak a insallah, financijki segment projekta zasigurno nece izostati jer se odma nekoliko ljudi prijavilo da doniraju po hiljadu dolaru, ali se prijavljivanje ostavilo za Donatorsku Veceru da sluzi kao motivator i drugima.

Vazno je takodje napomenuti da je Vehid Gunic kao gost u Grand Rapidsu upoznat sa projektom  SO Kozarac i vjerujem da ce se nas Kozarcanin prominentni g Gunic uskoro oglasiti o svojoj podrsci SO Kozarac.

Selam iz danas veoma ponosnog grada Grand Rapidsa!

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.