Nove vijesti iz FK Bratstva

Kula piše:

Dana 23.02.2010. godine održana je nova sjednica Uprave FK Bratstva a dva dana kasnije u Bosanskoj Krupi odigrana je i prva (prijateljska) utakmica u 2010 god. protiv domačina NK "Željeznčar".  Sjednici uprave prisustvovalo 11 članova i uglavnom se raspravljalo o tome šta se odradilo od zacrtanih zadataka i šta je to prioritetno za naredni period.

Neki od članova uprave (Juso, Fikret, Meman, Asim itd.) odradili su početne poslove uređenja stadiona tj. skinuli su mrežu sa istočne tribine, kako bi novu mrežu, koja će biti zategnutija i po mjeri, mogli pripremiti u "AUSTRONET" firmi.

Ovom prilikom vas obavještavam da je  naš igrač Arnautović Alen prešao u juniorski pogon "Rudara" iz Prijedora. Nakon što je ovaj klub pokazao interesovanje  za našeg igrača mi kao uprava nismo htjeli stojati nikom na putu ka mogučem napredku u karijeri. Odluka je bila da zajedno sa svojim roditeljima odluči o tome. Naravno da u slučaju neuspjeha uvijek "ima bujruma" u našem klubu.

Naš član uprave, Sead Fikić, predhodne sedmice je odradio i obavezni Seminar u Tesliću, za komesara bezbjednosti-sigurnosti, potrebno za domaće utakmice Bratstva. Pomogao mu je Enes Kapetanović koji mu je dao auto da se posluži za ove namjene i ovom prilikom želim da istaknem ovog našeg člana uprave na zaista neizmjernom pomaganju našeg kluba (obezbjedio 2 obroka dnevno za jednog od naših igrača, stalno kada treba auto ili sa ugostiteljske strane našto odraditi, uvijek se može računati na njega). Hvala našem Enesu.

Ovih dana biće uplačena "kotizacija" FSRS u visini od 1000 KM. i to je težak udarac našem oslabljenom buđetu pa smo odmah uputili molbu prema Opštini Prijedor da nam uplati prvu tranšu sredstava namjenjenih za odsjek Omladina-Kultura i Sport. Vidjećemo šta će se od svega izroditi. Obezbjedili smo dolazak u prostorije našeg kluba i Dr.Pralice (sportska medicina) koji će provjeriti zdravstveno stanje naših igrača.

Toliko o sjednici a sad nešto o prvoj utakmici u 2010. godini.

Prevoz na ovu utakmicu organizovali smo svoji autima u cilju šparanja sredstava. Lijepo vrijeme i gostoprimstvo dočekalo nas je u Krupoj. Utakmica je započela oko 15:15 u idealnim uslovima.

Bratstvo starta u najačem sastavu i utakmica je odmah zadobila jedan dobar ritam i tempo. Veoma mlad i uigran sastav "Željezničara" pokaziva se kao pravi test za naše igrače. Pored puno poluprilika i sa jedne i druge strane, pravih i izrazitih šansi nije bilo sve do 44 min. kada odbijamo opasan napad domačina i prelazimo u kontranapad iz kojeg Hepak (naše ovosezonsko pojačanje) zabija odličan gol.

Ovaj momak je svojom igrom skrenuo pažnju i kad je u pitanju ovaj igrač komentarisalo se samo pozitivno.

 

Na odmor odlazimo sa prednošću od jednog gola. U drugom poluvremenu trener testira sve igrače (što mu je i bio jedini cilj) i odmah na početku vadi standardnu četvoricu i mjenja ih sa našim podmladkom Softići, Mešić, Kazaferović itd. To se odražava na našu igru i protivnik koji se i u prvom poluvremenu ravnopravno nosio sa našima, preuzima inicijativu i iz prekida terse našu mrežu u 2 navrata.

Ponovo se uzdižemo i izjednačujemo preko Deje, koji razantnim udarcem s lijeve strane pogađa golmanov lijevi kut. Nakon izjednačenja ponovo ulazimo u probleme u fazi odbrane te iz bezoopasnih situacijama primamo još 2 gola. Uglavnom prekidi i neka odbijanja, pogrešna dodavanja i sl.

Do kraja utakmica vraćamo na 4-3 preko mladog Alena Softića i onda kada smo skolili gol domaćina i željeli poravnanje iz brze kontre primamo još jedan, moram priznati sjajan pogodak domačina.

Na kraju 5-3 za raspoloženog domačina a naš trener je ovu testnu utakmicu ocjenio kao vrlo uspješnu i korisnu za daljnji rad.

U međuvremenu, uplatu u 2010. godini za "Klub 100", izvršili su Jakupović Zijad i  SalkoPro-16.

Hvala još jedanput a prema mojim saznanjima, dosad imamo 21 člana u ovoj godini.

Ovom prilikom bih zamolio sve naše simpatizere, da ukoliko budu u prilici u sklopu nekog sniženja ili na sličan način, pokušaju obezbjediti nekoliko pari kopački  za naš klub.

Imamo probleme u tom segmentu. Ovdje su dosta skupe, ne kažem da to i na zapadu nije tako ali ipak bude sniženja, da ne spominjem i neke druge opcije…

Toliko za sad, zdravi i veseli bili i ako Bog da, do skorog čitanja…

 

 

 

 

 

(fkbratstvo.com)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.