Izgorio stan u prizemlju kuće

U požaru koji je izbio preksinoć oko 17.10 sati u prizemlju porodične kuće Beriša u ulici Krajiških brigada na broju 54 u naselju Urije u Prijedoru Silvija Beriša (28) ostala je bez svoje imovine. U njenom stanu izgorjelo je sve što je imala, namještaj, bijela tehnika, garderoba.

Povrijeđenih, na svu sreću, nije bilo jer se u trenutku izbijanja požara Silvija s desetogodišnjim sinom Elvisom nalazila van kuće.

 

– Otišla sam nakratko do apoteke da kupim sirup protiv kašlja. Bila sam odsutna samo desetak minuta. Po povratku, pred kućom sam vidjela vatrogasce. Ni u snu nisam pomislila da gori prizemlje kuće i u njemu moj stan u kojem je sada ostalo samo zgarište. Izgorjelo je sve, od kašike do tepiha, dijete mi nema šta u školu obući – priča očajna Silvija, koja je porodicu prehranjivala radom na pijaci.

Uzrok požara koji je, prema procjeni vatrogasaca, nanio štetu od oko 25.000 maraka, Silviji Beriša nije poznat, mada zbog nekih ranijih neugodnih iskustava sumnja da je požar namjerno podmetnut.

Svoje sumnje Beriša nije rekla policiji, koja je odmah nakon što je požar lokaliziran, preksinoć oko 18.30 sati, u prisustvu protupožarnog inspektora obavila uviđaj.

– Prije mjesec bacali su mi kamenje na prozor u gluho doba noći, psovali mi majku, govorili mi da idem odavde. Prije 13 godina na kuću nam je bačena i bomba. Ruku na srce, ni na koga ne mogu prstom pokazati i reći da je to uradio, jer ništa nisam vidjela, a ni policiji ništa nisam rekla, jer i ne znam šta bih. Kad završe uviđaj, bit će valjda mnogo šta jasnije – kaže Silvija, koja će, dok se ne snađe s djetetom, boraviti kod majke na spratu kuće.

Porodicu Silvije Beriša jučer je obišao i Ramo Salešević, predsjednik Udruženja Roma Prijedora, rekavši da će ovo udruženje učiniti sve kako bi se ovoj porodici pomoglo da nastavi normalno živjeti.

(Avaz)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.