Zbog Milorada Dodika, nezadovoljstvo u RS-u je sve veće!

Predsjednik Srpske radikalne stranke RS-a (SRSRS) Milanko Mihajlica izjavio je danas da bi zbog politike i izjava premijera RS-a Milorada Dodika “RS mogla imati veoma veliku štetu”, najavivši da će o tome opozicija u entitetu uskoro razgovarati. On je na press-konferenciji kazao da Dodik i vladajući SNSD nepotrebno radikalizuju situaciju u RS-u, a samim tim i u BiH.

“Posljednjih nekoliko mjeseci čuli smo toliko izjava od premijera RS-a Milorada Dodika za koje smo uvjereni da apsolutno nanose veliku štetu RS-u”, rekao je Mihajlica.

 

Navodi da je Dodik, kada je preuzeo vlast u RS-u 2006. godine, imao ogromnu podršku građana, razumijevanje političkih partnera u FBiH te ogromnu podršku međunarodnog faktora i Beograda.

A danas, kaže Mihajlica, nezadovoljstvo u RS-u je sve veće, politički faktori iz Sarajeva su se “okomili” na RS, sve zbog Dodikovih izjava i politike, a i u otvorenom je sukobu s međunarodnim faktorom.

“Najbolji primjer kakvi su odnosi između RS-a i Srbije je činjenica da se na dvojno državljanstvo čeka oko godinu i po dana”, rekao je predsjednik SRSRS-a.

Dodik je veliku podršku koju je imao prije četiri godine okrenuo protiv sebe.

Mihajlica je pozvao sve opozicione stranke u RS-u da se dogovore o sporazumu o zajedničkom djelovanju i nastupu na sljedećim izborima koji bi sadržavao četiri ključne tačke: podršku Dejtonskom sporazumu, ekonomsko-socijalna i pitanja borbe protiv korupcije i stav da nijedna sada opoziciona stranka, poslije opštih izbora, neće formirati vlast sa sada vladajućim SNSD-om.

(fena)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.