KUD Kozara ide dalje…

 

Nakon svog prvog javnog nastupa, kojeg su odrzali krajem prosle godine na prigodnom obiljezavanju pocetka nove Hidzretske godine, kojeg je organizovao Medzlis Islamske zajednice Kozarac, nase ponovo ozivljeno kulturno umjetnicko drustvo “Kozara”, nastavilo je svoje redovne aktivnosti.

Folklorna sekcija nastavila je sa daljnim vjezbama i ucenjima novih koreografija, a znanje im prenosi nas Joldic Hamdija-Jolda koji se zaista nesebicno zalaze za stvaranje sto boljih uslova za funkcionisanje drustva, kao i njegova supruga Mira.

Pored ovoga, i uprava drustva je aktivna te tako paralelno vodi i one birokratske obaveze, planira nove nastupe i pokrecu akcije za pomoc udruzenju, a tu je, neka mi oproste ostali, najagilnija nasa Refka Arifagic.

Pred kraj februara, planira se izvodjenje novog nastupa sa kojim ce se nasa folklorna sekcija ponovo prestaviti siroj javnosti, te se u tom pravcu aktivno vjezba i priprema.

Zavrsene su i formalne stvari oko ponovnog ozivljavanja drustva, kao i otvaranja ziro racuna na koje se moze uplatiti donacija za nase kulturno umjetnicko drustvo.

Trenutno, pomalo stidljivo, pokrenuli su i vode akciju prikupljanja sredstava kako bi se obezbjedila jedna garnitura opreme za clanove kako bi drustvo bilo sto ljepse u svojim nastupima. O ovome kao i drugim stvarima vezano za ovo drustvo, bice jos govora, pogotovo ce biti prezentovani njihovi nastupi, a za kraj ovoga javljanja, kojim se zeli prikazati kontinuitet rada uprave kao i folklorne sekcije te nesto od trenutnih desavanja kao i planova, objavljujemo ziro racune za one koji imaju zelju da pomognu ovo nase drustvo…

 

Broj ziro racuna za KM uplate: 5620078086292341

Broj deviznog ziro racuna: BA395620078086297191

KULTURNO UMJETNICKO DRUSTVO “KOZARA” U.G.-KOZARAC

MARSALA TITA BR.62, 79202 KOZARAC BOSNA I HERCEGOVINA

Swift code: RAZBBA22

NLB Razvojna banka a.d.

Milana Tepica br.4, 78000 Banja Luka

Bosnia and Herzegovina

 

 

 

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.