Dodik: Bileća ne odražava stanje u cijeloj RS

Predsjednik Vlade RS-a Milorad Dodik izjavio je da su izbori u Bileći bili fer i pošteni, da su pokazali demokratski kapacitet RS i demantovali tvrdnje da postoji “neka diktatura”.

“Mi poštujemo izbor građana i čestitamo pobjedniku na ovim izborima. Smatramo da je sve prošlo u najboljem redu”, rekao je Dodik u okviru prve tačke dnevnog reda sjednice parlamenta Srpske “Poslanička pitanja predsjedniku Vlade RS”.

 

On je dodao da ne misli da Bileća odražava stanje u cijeloj RS.

“Ali, nećemo tragično doživjeti ako pobijedite na opštim izborima”, poručio je Dodik opoziciji.

Odgovarajući na poslaničko pitanje o izjavi Stjepana Mesića, Dodik je naglasio da je pogrešan termin “odlazeći” jer Mesić je još uvijek predsjednik Hrvatske u punom kapacitetu.

“Iako treba više da se okrenemo onome šta govori novi predsjednik, Mesićeva izjava je bitno usložnila odnose ne samo sa nama nego i između Srbije i Hrvatske i čak je došlo do Savjeta bezbjednosti UN gdje je predsjednik Srbije Boris Tadić postavio to pitanje kao pitanje koje ugrožava mir”, rekao je Dodik.

On je dodao da je o tome već sve rečeno i da je suština da je na hipotetičku mogućnost Mesić odgovorio stvarnom prijetnjom silom u saradnji sa sada predsjedavajućim Predsjedništva BiH Željkom Komšićem koji je potvrdio da je prije dvije godine razrađivan takav plan.

“To znači da se tražio jasan povod za realizaciju tog plana”, ocijenio je Dodik, ističući da je, međutim, Hrvatska u međuvremenu postala punopravna članica NATO-a.

Izbori za načelnika opštine Bileća, na kojima je juče izabran kandidat koalicije “Zajedno za Bileću” Dragan Babić, obilježili su početak 35. redovne sjednice Narodne skupštine RS.

čerić: Jedan novi početak za RS

Potpredsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Zoran čerić rekao je danas da je pobjeda kandidata koalicije “Zajedno za Bileću” na prijevremenim izborima za načenika ove opštine Dragana Babića pokazatelj da građani Bileće i Repubilke Srpske (RS) žele promjene.

– Ovo je jedan novi početak za RS i mi ćemo sigurno do oktobra nastaviti još jače raditi na jačanju i širenju ove koalicije, rekao je čerić novinarima u Banjaluci.

On je kazao da je formiranje koalicije “Zajedno za Bileću” imalo dva cilja, da opozicija u RS zajednički nastupi na izborima i da njihov kandidat pobijedi.

čerić je zahvalio građanima Bileće što su masovno izašli na izbore i time pokazali da su zainteresovani za promjene u Bileći, a novom načelniku Draganu Babiću čestitao pobjedu.

(Avaz)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.