Kako dalje nastaviti sa radom u SO-Prijedor?

Prosla je godina dana rada novog saziva SO-Prijedor i odrzano je trinaest sjednica SO sto je dovoljan pa cak i prevelik vremenski period za analizu rada ovog saziva SO. Bio sam odbornik i u proslom sazivu zato osjecam potrebu i obavezu da dam svoj komentar na dosadasnji rad SO.

Neka se niko ne osjeca prozvanim ali rezultati (prvenstveno pomoc povratnicima) su morali biti bolji, sto nisu – krivi smo svi a najvise eventualni sitno politicki i drugi interesi. Napravljene su greske na startu i ako ih brzo ne ispravimo posljedice ce biti velike – mozda i nepopravljive, a mi izabrani trazit cemo krivca (po obicaju) u drugom, a ovaj saziv odbornika ostat ce upamcen po najlosijim rezultatima (pomoc povratnicima) jer oni to do sada, na zalost, i jesu.

U proslom sazivu smo imali pet odbornika a participirali smo vise u raspodjeli Budzeta i opstinske vlasti opcenito, nego sada, mada sad imamo osam odbornika, i to je svim odbornicima jasno.

Zato apelujem da nesto mijenjamo. Dobio sam odbrenje od OO-SDA da razgovaram sa ostalim odbornicima o zajednickom nastupu da formiramo klub odbornika (Saveza SDA-SBiH, SDP i NGI – i doticna aktivnost je vec u toku) i mislim da jedino tako mozemo popraviti rezultate rada u SO.

Mada smo ovakvu inicijativu imali vec poslije izbora i ona je odbijena od SDP i NGI nadam se da se ista greska, zbog gore navednog, nece ponoviti.

Istovremeno, ovim saopstenjem sugerisem i na Bosnjake Opstine Prijedor, bilo da su u domovini ili vani, da ovakvim inicijativama daju otvorenu i efektivnu podrsku, i istovremeno ocekujem da svi uzmemo aktivno ucesce u ovom procesu kroz komentare, ili dopise e-mailom ili preko vasih odbornika koje ste izabrali, pa da na predlozenoj inicijativi gore navedenog kluba odbornika, zajednicki rad bude sto kvalitetniji.

Takodjer, ako je neko misljenja da se na drugi nacin moze poboljsati odbornicka uloga u radu SO, a u korist povratnicke populacije (zbog cega su ih, prije svega, i birali i glasove im dali), mi smo spremni isto uzeti u ozbiljno razmatranje.

Predsj. kluba odbornika Saveza SDA-S BiH

Mesud Blazevic

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.