Senaid Ibricic posjetio familiju Selimovic

 

Pise; Nijaz Brkic

Bosanskohercegovacki nogometni reprezentativac i clan prve postave Splitskog NK „Hajduk“ .. Senaid Ibricic u drustvu svoje brace, autora ovih redova i predstavnika OC Hambarine danas je u podnevnim satima posjetio familiju nedavno stradalog Jasmina Selimovica u Carakovu.

Tragom medijskih informacija odlucio se licno uvjeriti u iznimno tesko stanje ove familije.

Osjetno uzbudjen snimio je postojece stanje, evidentirao potrebe ove familije i ponudio konkretnu pomoc ..Darovao je ovoj familiji garderobu i higijenu, potrebne kucne namirnice i 200 KM. Slijezuci ramenima bez velikih rijeci napustio je ovo mjesto.

Na kraju je porucio da se sve ovo nece zavrsiti samo na ovoj posjeti.

Ovaj mladi dvadesetcetvorogodisnji fudbaler je iz dana u dan sve zapazeniji i na   humanitarnom polju.

Bez namjere da se bavim privatnoscu ove mlade fudbalske zvijezde moram ipak citaocima ovog web. saita, o ovom mladom covjeku, neke stvari spomenuti.. iako je Ibro protiv toga..

Ovome covjeku, kako kaze, ne trebaju nikakve rijeci hvale..ne bavi se politikom.. a i u zivotu je sve zivotne snove, uglavnom..ostvario.

Prosle  sedmice je popularni Ibricic, zvani Trupko, doveo svoje prijatelje… kolege, fudbalske „mega“ zvijezde u Sanski Most.

Edin Dzeko,  Emir Spahic, Nadarevic i neki drugi dobro poznati fudbalski znalci su u drustvu takodje zvijezda.. sa muzicke estrade, poput… Amira Kazica-Lea, Osmana Hadzica popunili gradsku dvoranu u Sanskom Mostu. Atmosfera u ovako „uzarenom“  stanju i pakleno zabiljezenom ambijentu nije se desila od otvaranja ove dvorane do danas. Bilo je jednako uzbudljivo i pakleno, kako unutra, tako i van  dvorane..Ljubitelji fudbala i muzicke estrade sa cijele regije bili su tog dana na zajednickom okupu i druzenju..

Trupko je naravno, sve ovo..i osmislio, i isfinansirao.

Prihod od prodatih ulaznica sa odigrane revijalne utakmice Ibricic i prijatelji protiv ekipe njegovog rodnog Kotor Varosa usmjerio je iskljucivo u humanitarne svrhe.

Naravno.. i tu nije kraj.

Sa danasnjom posjetom povratnickom naselju Carakovo i ovim ljudima;  ljudima koji pate, gladuju i mrznu se… Ibricic je ostavio snaznu i jasnu poruku, da i ovakvi slucajevi, kojima je „neumitna“ sudbina odredila put stradalnika.. nesmiju ostati neprimjeceni.

Prosle sedmice je slican gest ucinio i njegov kolega po struci.. Emsud Ramulic, zvani „Redzin“.. takodje fudbaler iz onih tamo starih „vaktile“ vremena,  koji danas zivi i radi u dalekoj Svedskoj.

I poznata Njemacka humanitarka..gospodja Seherzada Vakilzadeh je tragom informacije..  ovdje prepoznala nesrecu, i odmah preko svog Tima uputila konkretnu pomoc na adresu stradalnika i obecala skorasnji obilazak ove familije.

Evidentno je..da to cine „dobri“ ljudi, ljudi kod kojih je merhametluk jaca i svjetlija strana..

U ime ove nesretne familije, hvala svim humanim i dobrim ljudima, na iskazanoj pomoci i podrsci…..

 

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.