Prijedorska hitna pomoć dobila nova vozila

U prijedorskoj Hitnoj pomoći juče je bilo razloga za slavlje, jer je Služba za hitne intervencije dobila dva nova sanitetska vozila sa savremenom opremom.

Mladen Miodragović, direktor Doma zdravlja u Prijedoru, kazao je da je ta ustanova za kupovinu vozila izdvojila oko 200.000 maraka i to posredstvom kreditnog aražmana.

 

 

“Ovo je veliki dan za prijedorsku Hitnu pomoć, koja je imala vozni park od četiri vozila koja su opsluživala pacijente s područja Prijedora. Praktično smo od aprila ove godine morali, ne samo da budemo na usluzi pacijentima iz Prijedora nego smo bili obavezni i da prevozimo pacijente koji su upućeni na liječenje u klinike u Banjaluci, Beogradu i Sremskoj Kamenici. Dešavale su se i situacije kada smo zbog odlazaka pacijenta na liječenje u Srbiju imali blokirana sva naša raspoloživa sanitetska vozila, čime je u nekoliko navrata dovedeno u pitanje normalno funkcionisanje Hitne pomoći”, kazao je Miodragović dodajući da su se do sada snalazili na razne načine.

On je predao ključeve novih sanitetskih vozila medicinskim radnicima Hitne pomoći. Dodao je da će s novim vozilima Hitna služba imati zadovoljavajući vozni park, što će znatno poboljšati i nivo usluga medicinske zaštite u Prijedoru.

 “Dva nova sanitetska vozila s kompletnom opremom za hitne intervencije nabavili smo zahvaljujući jedinstvenom tenderu koji je raspisalo Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite, a garant za otplatu tog kredita je Fond zdravstvenog osiguranja RS. Na Domu zdravlja je da uredno otplaćuje rate kredita za nabavku u Komercijalnoj banci”, naveo je Miodragović.

 Aleksandra Brezičanin, glavna sestra u prijedorskoj Hitnoj pomoći, kazala je da i pacijentima i medicinskim radnicima nabavka novih vozila znači mnogo.

 “Prije nabavke ovih vozila bili smo u velikim problemima, jer nismo na adekvatan način mogli odgovoriti svim zahtjevima za prevoz velikog broja naših pacijenata. Strahovali smo i od saobraćajnih udesa sa većim brojem povrijeđenih učesnika u saobraćaju, jer je bilo dana kada na raspolaganju nismo imali sanitetska vozila zbog njihovog angažmana u prevozu pacijenata za Srbiju. Sada će u našoj službi biti lakše organizovati cijeli posao”, naglasila je Brezičaninova.

U Hitnoj pomoći u Prijedoru radi 12 ljekara i medicinskih sestra, te četiri vozača.

Rad ove službe upotpunjen je i sa angažmanom medicinskih radnika u Ambulatni porodične medicine u Omarskoj. Za finansiranje rada Hitne medicinske pomoći lokalna zajednica godišnje izdvaja 50.000 maraka, dok se posredstvom Fonda zdravstvenog osiguranja obezbjeđuje dodatnih 200.000 KM.

(Nezavisne)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.