Sanski Most: Faruk Alagić ubio komšiju cjepanicom

Mehmed Kovačević (58) zvani Cigo iz Bužima ubijen je u Sanskom Mostu jučer ujutro u Sanskoj ulici na broju 10. Njega je usmrtio Faruk Alagić (54), koji je nakon ubistva došao u Policijsku stanicu u Sanskom Mostu i prijavio se policiji.

Policija je obezbijedila mjesto zločina, a uviđaj je obavljen u popodnevnim satima u prisustvu kantonalnog tužioca Pane Gavrića. Nezvanično saznajemo da je Faruk Alagić živio u Puli, a prije izvjesnog vremena došao je u Sanski Most, odakle mu je inače otac.

 

Nastanio se prije petnaestak dana u dijelu iznajmljene kuće koji je dijelio sa Kovačevićem. Između njih je navodno jučer izbila svađa i tuča. Tada je Alagić cjepanicom udario Kovačevića po glavi. Od siline udara Kovačević je na mjestu ostao mrtav.

O Kovačeviću se zna jedino da je u Sanskom Mostu radio kao nadničar. Priča se da je  ubica u Sanski Most stigao zbog problema oko ostavinske rasprave, budući da je njegov otac imao djecu i iz drugog braka.

Ista imena, različiti ljudi

Nakon prvih informacija o ovom događaju Sanjani su pomislili na Faruka Alagića općinskog vijećnika, inače zaposlenog u KJP “Sana”. Alagić je priznao da je bilo poziva i pitanja. Prema njegovim riječima, za svog imenjaka i prezimenjaka nikada nije ni čuo, niti su u rodbinskoj vezi.

 

(Avaz)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.