Veliko “VEČE” za FK BRATSTVO

 

Kula piše:

Veliki odziv i pun pogodak sa organiziranjem zabave”Veče FK Bratstvo”.

Ideja je stvorena prije nešto više od mjesec dana na jednom od sastanaka uprave Bratstva.Nakon dugog razmišljanja oko datuma odlučili smo da to bude 12.12.2009. u restoranu “Neira”. Mnogi su nam govorili da to radimo kasnije kada naši sugrađani, rodbina, komšije pristignu za novogodišnje praznike. Naprotiv mi smo razmišljali suprotno i mišljenja smo da ne treba stalno da dočekekujemo te ljude u tom svjetlu, iako naravno niko ne zaboravlja niti podcjenjuje sva dosadašnja i neophodnost budučeg pomaganja raznih društvenih segmenata u Kozarcu od strane naših ljudi u inostranstvu.

Ovaj put smo animirali sve raspoložive snage u Kozarcu i grubo rečeno skoro svaki građanin koje se u tom momentu nalazio u Kozarcu je znao i bio pozvan na ovu zabavu. Krajnja namjera jeste bila da se Bratstvu pomogne ali isto tako smo nastojali da to ne košta puno sve one koji se odluče da dođu.
                    

 

Odlučili smo da naplačujemo ulaz 7 KM. a za uzvrat da od sebe serviramo hladnu platu na svaki stol. Pored navedenog, obezbjeđena je narodna i zabavna muzika uživo kao i bogata tombola koju su obezbjedili naši sponzori.                           

Ne mogu navesti sponzore u ovom izvještaju jer ih je više od 20 a i mnogi drugi naši gosti su dobrovoljnim novčanim i dr. prilozima upotpunili ovu noć te bih se u objavljivanju svih tih imena sponzora, donatora nagrada i novčanih iznosa jednostavno izgubio a moguće nekog i nehotice i izostavio a to je onda najveći belaj.Vrijednost nagrada u  tomboli iznosila je preko 1500 KM te smo i na taj način mnogim našim sretnim dobitnicima uljepšali ovo veče.

Vise od 130 prijatelja Bratstva svih zivotnih doba uzivalo je u dobroj atmosferi, puno igre, svirke pjesme itd. Restoran Neira koji skoro uvijek zavrsava do 01:00 h ovaj put je napravilo iznimku pa se ostalo i nesto duze.

FK Bratstvo je u ovoj noci obogacen sa 3500 KM i dobice busotinu (bunar) za vodu od Adnana Kljucanina.Svi dugovi prema igracima, treneru i oruzaru bice poravnati a nesto ce i ostati za zavrsetak sezone.

Eto tako se i u ovim tmurnim a samim tim i tuznim danima dogodilo i nesto veselo tako da se ima o cemu pricati barem do dolaska Kozarcana svojim domovima.

Jos jednom veliko hvala u ime Bratstva i u moje licno ime svima vama koji ste jos jednom sto se kaze “Pogurali” nas sportski kolektiv i svima onima koji ce to u buducnosti raditi. Prijateljski selami i pozdravi.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.