Džemat Hrnići

 

Hvala i zahvala pripada jedino Uzvišenom Allahu, dž.š. koji nam je podario blagodat vjere, hvala Allahu dž.š. koji nam je dao Kur an kao uputu i jasni rastavljač istine od neistine. Salavat i selam na našeg posljednjeg poslanika Muhammeda s.a.v.s. na njegov rod i ashabe, molim Allaha da se smiluje nama, našim merhumima, a naročito našim šehidima. Amin!

Draga braćo i sestre, dragi Kozarčani, prije svega zelim da vas srdačno poselamim i zamolim Allaha, dž.š. da vam podari zdravlje i svako dobro ovoga i budućeg svijeta. Kao što vidite dragi naši Kozarčani, po prvi put vam se javljam da vam napišem nekoliko rečenica, jer mi je zelja da se upoznate sa dzematom kao i o radovima koji su urađeni  te o radovima koji su potrebni da se urade u džematu Hrnići

Osnovni uzrok mog javljanja jeste to sto sam se osjećao dužnim da vam se javim, jer ste vi ti draga braćo i sestre oni koji nam pomažete da idemo dalje, bilo to materijalno ili riječima podrške.

 

Zato ja molim Uzvišenog Allaha dž.š. da vas nagradi ako ste na bilo koji način pomogli izgradnji ovog našeg džemata i zahvaljujem se u ime džematskog odbora za sve sto ste učinili za ovaj džemat i nadamo se da ćemo i u daljnjem radu imati vašu  podršku.

Što se tiče radova u ovom džematu, mogu samo reći riječi pohvale i da je dosta toga hvala Allahu  urađeno, ali isto tako da imamo još toga uraditi. Naime uradili smo ogradu oko mezarluka koja nas je koštala  27.000  KM, a za koju još moramo dati 15.000 KM da bi bila isplaćena.

Što se tiče ostalih dešavanja i radova želio bih vas obavijestiti da radimo na uljepšavanju džamijskog dvorišta, a tu planiramo:  popločavanje u dužini do munare, nasipanje ostalog dijela dvorišta, uređenje unutrašnjosti mejtehane, te kupovinu lustera za džamiju.

Isto tako planiramo da postavimo ogradu oko džematske kuće, za koju nam je  potrebno 10.000 KM. Velika nam je želja, a i vjerovatno želja svih nas jeste da privedemo kraju radove te da što prije ovu našu ljepoicu otvorimo. Stoga vas draga braćo i sestre, dragi Kozarčani, a posebno nase dzematlije, obaviještavamo da ako bismo htjeli što prije otvoriti ovu našu ljepoticu , da sa postojećim dugom za ogradu, za to nam je potrebno još oko 50.000 KM.

Još samo za kraj želio bih napomenuti nekoliko stvari: do sada sve radove koje smo radili, radili smo svojim sredstvima, odnosno sredstvima naših džematlija koji žive ovdje i u inostranstvu, hvala Allahu da je tako i ja molim Allaha da vas nagradi, ako ste na bilo koji način pomogli izgradnji ove naše džamije i sređivanju njenog okoliša.

Isto tako pozivam, prvo sebe, a onda vas draga braćo i sestre, dragi Kozarčani, da nastavimo pomagati izgradnju ove naše džamije da bi je što prije otvorili, jer ćemo za to imati nagradu, kako na ovome tako i na budućem svijetu.

Iskreno se nadam vašoj pomoći, jer ste nam je i do sada  pružali, moleći Allaha da nas nagradi za naš trud i da nas sve uvede u džennet.

AMIN!

(Ajdin ef.Hrnić; imam u džematu Hrnići)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.