Humanitarni koncert u Dorstu

 

Elvira Kapo piše:

Sa slatkim zadovoljstvom i blagom dozom nervoze je zapoceo 21. novembar 2009. godine. Napokon je dosao i taj dan za dugo pripremani Humanitarni koncert Sedra i prijatelji u Dorstu. Mi iz Sedre smo prvenstveno imali cilj uz ugodno druzenje pomoci domovini.

Za dobro raspolozenje su se pobrinuli nasi veliki prijatelji, koji su se pokazali kao pravi humanisti, ne trazeci honorar za svoj rad: Enes Garibovic, Senad Music, Fistik, Zijo& Samira, Suzana Delic te muzika Sale, dajuci svoj doprinos kroz muziku i pjesmu. Takodjer smo bili pocasceni gostovanjem repera Trnjanin Harisa koji je svojom muzikom privukao paznju mladih. Mi mu zelimo puno uspjeha!

Ciljevi Sedre su da pruzi pomoc nasoj domovini, djeci i starijim ljudima, skolama, te da udruzi nase gradjane koji zive van granica nase domovine sa onima koji zive u Bosni i Hercegovini i naravno  nesto bez cega se ne moze, a to je ocuvanje nase kulturne bastine. Moramo priznati da smo ove veceri uspjesno zapoceli sa ostvarivanjem ovih ciljeva.

Za akciju Mejtef Trnopolje je prikupljeno €  800,- . Tu donaciju ce Enes Garibovic uskoro predati u  Trnopolju. Zelimo da naglasimo da je ovaj prihod iskljucivo od prodaje karata. Za akciju FK Trnopolje je prikupljeno €  800,- Ovu donaciju ce Trnjanin Senad predati FK Trnopolju.

Uz ove dvije akcije vodili smo i trecu, naime akciju za Mandzukic Edina, svjesni da je put ka ozdravljenju jos dug te da ce za njegov oporavak takodjer biti potrebna novcana sredstva odlucili smo i ovu akciju da podrzimo. Skupili smo € 480,-  ovu donaciju ce Ferid Mehmedagic prebaciti na Edinov racun.

Vece je proteklo vise nego uspjesno, druzili smo se uz raznovrstan muzicki repertoar, kroz pjesmu, ples i pricu sa gostima iz citave Bosne i Hercegovine a vjerujem i sire!

Ove veceri smo takodjer imali cast ugostiti i Admiru Fazlic, predsjednicu Platforme BiH, ona nas je obavjestila da se 5. decembra 2009. organizuje svecanost povodom “Dana ZAVNOBIH-a” te sve zainteresovane pozvala da dodju i svojim prisustvom uvelicaju taj skup. Zbog ogranicenog prostora je zamolila zaineteresovane da se najave na njenu adresu admirafazlic@gmail.com

Mi se zahvaljujemo svim gostima i zemljacima na ugodnoj veceri i nadamo se da cemo ovu tradiciju nastaviti u jos vecem broju. Nas buduci rad moci cete uskoro pratiti na nasoj stranici Sedra.nl. Sva vasa pitanja i sugestije, bez ustrucavanja, saljite na e-mail adresu info@sedra.nl

Srdacan pozdrav od Sedre iz Holandije!

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.