Ciro Trening

Čiro danas okuplja reprezentativce

Ciro TreningDanas i zvanično počinje “operacija Portugal” okupljanjem i početkom priprema fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine za predstojeće susrete baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi naredne godine.
 

Pripreme će najbolji bh. fudbaleri obaviti u Hrvatskoj, na jadranskoj obali u mjestu Novo Vinodolsko, gdje će održati osam treninga i odigrati jednu kontrolnu utakmicu, uoči prve utakmice baraža koja je na programu 14. novembra u Lisabonu.

 

Selektor A nacionalnog tima Bosne i Hercegovine za utakmice sa Portugalom pozvao je 26 fudbalera, ali danas, kada je zakazano okupljanje, sasvim sigurno neće doći svi. Na okupljanje će kasniti reprezentativci koji su jučer i sinoć imali obaveze u svojim klubovima.

 

Na okupljanje u Novom Vinodolskom dolazi i Lyonov Miralem Pjanić, koji je sinoć bio strijelac u golidaji svog Lyona sa Marseillom, što je svakako ohrabrujuća vijest za selektora Blaževića, kao i sjajna forma Zvjezdana Misimovića, Sejada salihovića, Edina Džeke i Vedada Ibiševića, koji iz kola u kolo njemačke Bundeslige nastavljaju sa golovima.

 

Čiro će do subote, kada je na programu prvi susret sa Portugalom u Lisabonu, iskristalisati idealnih 11, ali se već zna čije je mjesto u ekipi zagarantovano. Tako će na golu od prve minute gotovo sigurno početi Kenan Hasagić, kao i stoperski trojac u sastavu safet Nadarević, Emir Spahić, Sanel Jahić. Ukoliko Blažević ostane dosljedan svojoj formaciji 3-5-2, onda bi na bokovima za mjesto u ekipi trebali konkurisati Sejad Salihović, Admir Vladavić i oporavljeni Džemal Berberović.

 

Najveća gužva vlada na sredini terena, gdje su sigurni Zvjezdan Misimović, Elvir Rahimić i Senijad Ibričić, a Samir Muratović, Zlatan Bajramović i Miralem Pjanić također bi se mogli naći u izboru za prvih 11. U napadu je, međutim, sve jasno. Edin Džeko i Vedad Ibišević su sigurni.

 

Najveća briga selektora Blaževića su žuti kartoni, pa je Žiro upravo zbog toga pozvao čak 26 igrača, te nije isključeno da na djelu vidimo i neke koji inače nisu u kvalifikacijama bili u prvom planu, a svoj bi debi mogao imati i Haris Medunjanin, vezista Valladolida.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.