depresija

Danas je najneproduktivniji dan u godini

depresijaOsim činjenice da je ponedjeljak i da se ponovno treba vratiti “u poslovnu kolotečinu”, danas imate još jedan izgovor za zabušavanje na poslu. Danas je, naime, najneproduktivniji dan u godini. Ono što je “prelilo čašu” navodno je pomicanje sata unatrag.

Sinoć je prvi put u godini mrak pao ranije nego dosad što će utjecati na povećan broj depresivnih osoba pa će tako, smatraju stručnjaci, produktivnost ovoga tjedna pasti čak 50 posto.
Rezultati su to koji se temelje na anketi provedenoj među radnicima u Velikoj Britaniji.

 

I prošle je godine dan nakon pomicanja sata produktivnost na poslu bila iznimno niska.

Čak 14 posto ispitanih izjavili su da su prošle godine bili iznimno neproduktivni, te im je čak i šef prigovorio zbog toga. Osam posto njih čak je priznalo da su javili da su bolesni te nisu došli na posao.

Dr. Christian Jessen smatra da ovakve faze depresije nisu šala.
– Ovakva razdoblja mogu utjecati na posao pa se nećete moći koncentrirati i obavljati svakodnevne stvari. No, niti to nije sve, jer depresija može utjecati i na vaš odnos s partnerom, vaš libido te društveni život.

– Normalno je da ćete se osjećati nešto lošije jer noć brže pada, a dani su kraći. To će osjetiti većina ljudi, no neki će osjećati znatan nedostatak motivacije, umor te depresiju. Glavni je razlog nedostatak svjetla za zimskih dana.

Kako možete doskočiti ovom problemu? Osim da tugujete i čekate ljeto, možete pronaći način da što više vremena provedete na svjetlu. Pa makar to značilo da nekad javite na posao da ste bolesni…

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.