Portugal sljedeća prepreka selekcije Bosne i Hercegovine

 

Reprezentacija Bosne i Hercegovine na putu za Južnoafričku Republiku i smotru najboljih svjetskih selekcija susrest će se sa odabranom ekipom Portugala.

Sve oči nogometne javnosti danas su bile uprte u Cirih, grad u kojem se vršio žrijeb parova za dodatne evropske kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2010.

U jednoj grupi (nositelji) našle su se reprezentacije koje bolje kotiraju na FIFA-inoj rang listi, a to su Francuska (9.), Portugal (10.), Rusija (12.) i Grčka (16.).

U drugoj grupi (nenositelji) bila je Ukrajina (22.), Republika Irska (34.), Bosna i Hercegovina (42.) i Slovenija (49.).

Izvučeni parovi:

Republika Irska – Francuska
Portugal – Bosna i Hercegovina
Grčka – Ukrajina
Rusija – Slovenija

Žrijeb je privukao preko 40 novinarskih ekipa, a brojne TV i radio stanice uživo su pratile izvlačenje parova. Događaju je prisustvovao i generalni sekretar FIFA-e Jerome Valcke, selektori Portugala, Slovenije, Ukrajine i Bosne i Hercegovine, te mnogi drugi.

Prve utakmice igraju se 14. novembra, a uzvratni susreti na rasporedu su četiri dana kasnije.

Bosna i Hercegovina prvi meč igra u gostima kod prošlogodišnjeg najboljeg svjetskog nogometaša Cristiana Ronalda i njegovih reprezentativnih kolega.

Poželimo sreću našim momcima i selektoru Čiri Blaževiću.

(Sarajevo-x)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.