Nevrijeme: Prijedor bez struje, PTT i RTV signala

Na području Prijedora bez napona je nekoliko dalekovoda, a brojni su i kvarovi na niskonaponskoj mreži koji su posljedica olujnog nevremena.

U prijedorskoj ”Elektrodistribuciji” navode da su van funkcije dalekovod Mrakovica, u dijelu od rasklopnice u Kozarcu do Bešića. Mrakovici je struja obezbijeđena prespajanjem na dalekovod sa Lisine.

 

Zbog vjetra, iz sistema je ispao i dalekovod Drenovača, a u kvaru je i vazdušni vod prema Staroj Lisini u dužini od oko dva kilometra, kao i podzemni vod od Lisine do Travne Kose.

Ekipe električara su na terenu i nastoje da u što kraćem roku otklone havarije.

Nevrijeme je uzrokovalo i prekid telefonskih veza u dijelu grada iza zgrade ”Metro”, oko Ekonomske škole i ”Elektrodistribucije”.

Ovlažen je i podzemni optički kabl, koji je, vjerovatno, ranije oštećen prilikom izvođenja građevinskih radova u ovom dijelu Prijedora. Direktor prijedorske Radne jedinici ”Telekoma” Ranko Vučković očekuje da će kvar biti riješen tokom dana.

Područje prijedorske regije je i bez signala Radio-televizije Republike Srpske, BH radija i BHT 1 zbog pada antenskog stuba na Lisini. Olujni vjetar je polomio stub visok 75 metara.

Ekipa filma ”Neprijatelj” na Goloj planini, na Kozari, danas sanira posljedice jučerašnje oluje na objektima izgrađenim za snimanje. Producent i glumac Tihomir Stanić rekao je Srni da će, zbog vjetra koji i dalje duva, snimanje biti nastavljeno sutra.

Vjetar je juče, u ranim popodnevnim satima, na području prijedorske opštine, duvao brzinom većom od 60 kilometara na sat, a palo je 39 litara kiše po metru kvadratnom.

(SRNA)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.