Policajac Oliver Knezović priznao da je pucao u Vedrana Puljića!

 

Index je objavio fotografiju koja se mogla vidjeti na pojedinim BiH forumima (ali je odmah uklonjena) na kojoj se vidi kako strelicama “označeni” policajac trenutak prije nego što će navijač Sarajeva biti ustrijeljen, vadi pištolj na strani ulice na koju su navijači pokušali prijeći i sukobiti se sa snagama reda.

Vedran Puljić, koji je izgubio život u neredima prije utakmice fudbalskih klubova ”Široki Brijeg” i ”Sarajevo”, ubijen je hicem iz vatrenog oružja, potvrdila je dežurni tužilac Hercegovačko-neretvanskog kantona Vesna Čavar.
Dežurni tužilac je rekla novinarima da je mladić pogođen hicem u desno uho, a da se istraga o ovom incidentu nastavlja.

Premijer Zapadnohercegovačkog kantona Zvonko Jurišić rekao je da iskreno žali što se ovaj incident dogodio u kantonu u kojem je on premijer, istakavši da je svaka sportska ekipa dobro došla u Široki Brijeg i da do sada nikome u tom mjestu, bez obzira na rezultat utakmica, nikada nije falila ”dlaka sa glave”.

”Očigledno da su neki došli da izazovu nerede i u tome su uspjeli, izazvavši veliku štetu i, nažalost, smrt jedne osobe”, rekao je Jurišić, dodavši da su u ovaj kanton svi dobro došli, bez obzira za koga navijaju i koje su nacionalnosti.

Prema još uvijek nezvaničnim informacijama do kojih je došao BHT1 prije nekoliko sati u Širokom Brijegu uhapšen je osumnjičeni za ubistvo Vedrana Puljića. Istu informaciju je potvrdila i Federalna televizija.

Za sada nema službene potvrde da je ova informacija istinita, ali kako javljaju reporteri na terenu, danas je uhapšeno nekoliko osoba osumnjičenih da su pucali, a navodno je jedan policijac priznao da je tokom sukoba ispalio hitac koji je pogodio u vrat Vedrana Puljića, nakon čega je ovaj navijač i preminuo.

Policajac Oliver Knezović sproveden je prije nešto više od sat vremena i večeras će biti ispitan, a pretpostavlja se da je upravo on pucao u Vedrana Puljića.

Danas je na YouTube-u postavljen do sada neobjavljeni video snimak navijačkih nereda koji su se desili u nedjelju u Širokom Brijegu prije neodigrane utakmice između tamošnjeg nogometnog kluba i FK Sarajevo.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.