Eurobasket: Å pancima prvi naslov evropskih prvaka

 

Košarkaški Španjolske egzibicijskom su igrom osvojili zlatnu medalju na poljskom Eurobasketu. U finalnoj su utakmici u Katowicama pobijedili Srbiju 85-63.

Prvi je to evropski naslov Španaca u njihovoj historiji. Srebro su osvojili davne 1935., na prvome Eurobasketu. Isti su uspjeh također polučili prije dvije godine na turniru koji su organizirali sami. Bolji su bili Rusi predvođeni Andrejem Kirilenkom.

Od početka do kraja utakmice igrači Sergija Scariola igrali su furioznu košarku, dokazavši da su za ostatak Evrope u ovom trenutku Dream Team.

Posljednji su se put Srbi na prihvatljivu razliku približili došavši na osam koševa zaostatka (26-18), no poluvrijeme su Španci zapečatili rezultatom 52-29. U drugom su poluvremenu prvaci održavali prednost. Završilo je 85-63.

Posebno su Pau Gasol i suigrači dominirali agresivnom igrom u obrani te na napadačkom skoku. Ostvarili su čak 18 skokova više od suparnika u finalu (42-24). Više su oni imali napadačkih (18) negoli Srbi obrambenih (16) skokova.

Pau Gasol predvodio je ponovno svoju momčad s 18 koševa i 11 skokova. Rudy Fernandez dodao je 13 koševa, pet skokova i tri asistencije. Uroš Tripković, novi košarkaš Joventuta, bio je najbolji u redovima poraženih s 15 koševa.

Pau Gasol proglašen je najboljim igračem Eurobasketa. U najboljoj petorci uz njega su se našli Miloš Teodosić (Srbija), Vasileios Spanoulis (Grčka), Rudy Fernandez (Španjolska) i Erazem Lorbek (Slovenija).

Eurobasket, finale:

Španjolska – Srbija 85-63

 

(Totalsport)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.