BAJRAMSKA PORUKA GLAVNOG IMAMA MEDŽLISA IZ KOZARAC

 

Neka je hvala Allahu, Gospodaru svih svjetova. Salavat i selam neka je na miljenika Muhammeda s.a.v.s, na njegov rod i ashabe i na sve naše uzorite bosanske šehide!

Poštovana braćo i sestre!

Nakon 30 dana i noći provedenih u okrilju naizrazitije Allahove milosti ostajemo i sretni i žalosni.

Sretni što smo po još jedan put mogli da doživimo i osjetimo blagodati i ljepote najljepšeg nam godišnjeg gosta koji je naša srca oplemenio, a vjeru u nama još dodatno učvstio. Sretni što nam je milost i oprost našeg Rabba ponudio i od vatre nas džehennemske  zaštitio. Sa druge strane naša srca su žalosna zbog odlaska i rastanka sa voljenim ramazanom.

Dočim, dolazi  nam bajram.  Pun radosti i veselja, topline i porodične sreće. Okićen nagradom koja je pripremljena za sve one koji se u ramazanu posvetiše svome Uzvišenom Gospodaru.

U danima bajrama osjećamo međusobno poštovanje i vrijednost islama koji naša srca spaja. Vjere koja  nas objedinjuje i čini međusobno braćom i sestrama. Vjere koja nas uči  najvećim vrijednostima i mudrostima ovoga i budućeg svijeta.

Danas smo sretniji nego ikad. Sretni smo što bajram proslavljamo i što ime Uzvišenog Allaha u ovim mubarek danima veličamo.

Stoga, neka nam naš Gospodar bude na pomoći da u svojoj vjeri ustrajemo i istu na buduća pokoljenja dostojanstveno prenesemo. Da toplotu i blagoslov kojeg sa sobom donose ramazani i bajrami naši potomci do Sudnjeg dana budu osjećali.

Gospodaru naš, molimo te dovom poniznih i griješnih robova tvojih.

Molimo te da nam grijeha neoproštenog ne ostaviš, da nas u dobrim djelima osnažiš, da nam griješenje omrziš i da nas  sa pravog puta ne udaljiš!

Gospodaru naš, primi od nas ibadete naše i budi zadovoljan s nama!

Na kraju, želio bih vam svima čestitati nastupajuće mubarek bajramske dane želeći  i moleći od Boga da Vama i Vašim porodicama da svako dobro, sreću i veselje u ovim mubarek danima, ali i u  ostatku godine!

Neka Vam je svima

 

BAJRAM ŠERIF  MUBAREK OLSUN!!!

 

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.