Čiro Blažević: “Ne želim se zamarati Hrvatskom”

Hrvatska je teško stradala na Wembleyu, doživjevši najteži poraz od nezavisnosti. Bila je to jedna kulminacija događanja oko reprezentacije u posljednjih godinu i pol dana i gotovo normalan slijed događaja.

Miroslav Čiro Blažević, selektor fudbalske reprezentacije BiH, u debaklu na Wembleyu ne vidi nekakvu tragediju. To se u fudbalu, kaže, događa i ma koliko to teško bilo, treba se prihvatiti tako.

 

“Ne, nisam pogledao snimku nasreću, možda je bolje da to ni ne gledam. Znate, mislim da su ljudi od toga napravili preveliku dramu u Hrvatskoj. Nije to kraj svijeta, dogodi se to, pogotovo u fudbalu. Mislim da ne treba previše dramiti oko ovog poraza, pogotovo zato što smatram da smo prakitčki već u dodatnim kvalifikacijama”, rekao je Čiro Blažević.

“Istina, ovo je najteži poraz Hrvatske u njenoj historiji, stvarno je težak, ali iskreno ja se ne želim previše zamarati sa time. Nemam ja više nikakve veze sa tom reprezentacijom. Imam ja svoj problem, moram sve napraviti kako bi Bosnu i Hercegovinu odveo na Svjetsko prvenstvo i nažalost nemam ni vremena ni snage zamarati se sada problemima Hrvatske”, istakao je Čiro Blažević u razgovoru za “Index”.

Čiro ističe kako je rezultatom iz Minska Hrvatska već u dodatnim kvalifikacijama. Smatra kako nema šanse da Ukrajina svlada Englesku i tako prestigne Bilićeve pulene u grupi.

“Mislim da će Hrvatska na kraju zauzeti drugo mjesto i da će definitivno ići u dodatne kvalifikacije. Sada je po meni sve gotovo kada je hrabra Bjelorusija odigrala vrlo pošteno i uzela taj krucijalno važan bod koji će za nas značiti prolazak dalje”, napomenuo je selektor BiH.

“Ma nema govora, o čemu pričate, nemojte da vas ko čuje, neće vas ubuduće smatrati ozbiljnim čovjekom. Nema teorije da će Englezi pustiti Ukrajincima, siguran sam da nam Englezi donijeti dodatne kvalifikacije, u to nema sumnje”, rekao je Blažević.

Selektor BiH sada je u svojim problemima i ima priliku za historijski uspjeh. Odvesti Bosnu i Hercegovinu na Svjetsko prvenstvo. Nešto što je do prije nekoliko godina bilo gotovo nezamislivo.

“Iskreno, zadovoljan sam, iako sam očekivao da ćemo pobijediti Turke i pitanje prolaska u dodatne kvalifikacije odmah riješiti. Međutim, Boga mi tu Turci su jaki, zaista su jaki i moram biti zadovoljan i ovim bodom”, istakao je Blažević.

“Da, još nije sve gotovo i sada nas očekuje ta teška utakmica u Estoniji. Moraćemo se jako dobro pripremit za tu utakmicu za mjesec dana da ne bi bilo kakvih iznenađenja. To ne možemo dopustiti”, kazao je na kraju Čiro.

 

(24si)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.